Намери приказка

сряда, 7 януари 2015 г.

Хризолит


 
 /Снимка: www.gemstonesadvisor.com/
 
Познат е като „златния камък“, заради своя блестящ жълтеникав оттенък. Легендите твърдят, че Клеопатра не ходела никъде без него. Хризолитът е разновидност на перидота.
 
 Хора, на които често завиждат, е добре да се обърнат към хризолита за помощ, тъй като силите на този камък са насочени към защита на притежателя му от зли очи и мисли на хората около него.
Хризолитът носи късмет и просперитет, а също и освобождава от проблеми и беди. Тези свойства са честа причина за търсенето на този камък сред богати хора, въпреки че е по-евтин от рубини, изумруди, диаманти и сапфири.
Хризолитът е камък на внимателно взетите решения балансирания подход. Склонните към прекален авантюризъм е добре да носят този камък, за да смекчат стремежите си към екстремните ситуации.
Хризолитът е интересен камък и за мъжете – той съживява либидото и влияе положително на цялата репродуктивна система на мъжа.
Добър амулет за хора, чиято работа изисква да поемат отговорност и имат нужда да останат фокусирани, както и справедливи. Добър помощник е на адвокати, съдии, лекари, но само ако е естествен.
Минералът влияе и на психоемоционалното състояние. Освобождава от скръб, меланхолия, депресия, апатия и връща радостта от живота.
Вярва се, че защитава от огъня и неговите последици.
Помага на притежателя си във всичките му начинания – може да му помогне дори да открие или изобрети нещо ново.
Болести на сърдечносъдовата система са повлиявани положително от този камък. Той също може да помогне на страдащите от безсъние, кошмари и нервни разстройства. Лекува очни болести, дори и заекване. Помага при настинка и респираторни болести.
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар