Намери приказка

сряда, 18 март 2015 г.

Кратки значения на числата: Нула


/Снимка: www.flickr.com/
Мистерия, нищо, безкрайност, потенциал, възможност, вечост, бездна, тоталност, прераждане – това са някои от значенията на Нулата.  

Преди всичко Нулата е чист потенциал. Това е точката, от която всички други числа тръгват. Дори визуално нулата е символи на семето, утробата или яйцето.

Защото нулата визуално наподобява кръг, това символизира вечност, еволюция, безкрайност. В допълнение, повечето символи, създадени от или съдържащи кръг, са свързани с цикличност, еволюция и време. Колелото, което се върти.

Заради своята числена стойност, Нулата може да се интерпретира и като бездна – олицетворение на несъществуванието, а понякога и на смъртта. Но нашите мисли се връщат към символизма за вечността и безкрайността, а също циклите и прераждането. Можем да кажем, че няма истинска смърт, а просто друга фаза на живота.

Питагор, бащата на нумерологията, вижда знака на Нулата като съд, в който се съхраняват всички неща и родното място но другите числа /това, което предшества, е родител на всичко, което следва/.

Фокусирането върху Нулата е нужно, когато искаме да сме тук и сега, когато се опитваме да пренаредим нивото на нашата осъзнатост. Това е така, защото Нулата представлява есенцията на реалността. Всичко и нищо едновременно. Когато започнем да осъзнаваме Нулата, ще се озовем на път към безкрайно приключение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар