Намери приказка

понеделник, 15 септември 2014 г.

Символи: Пера по пътя ви



/Снимка: личен архив на Принцесата/



Случвало ли ви се е да вървите в дадена посока и по пътя си все да намирате пера? Чудили ли сте се какво означава това? Ако  отговорът и на двата въпроса е „да”, то тази статия е за вас.
В повечето култури, както можете да прочетете ТУК, перата са символ на по-висша сила, на духовен напредък. Това е защото птиците в миналото са смятани за божествени същества, тъй като са създания на небето /Рая/ и са по-близо до Бог.

Когато откривате пера по пътя си, означава, че вървите по път към духовно развитие на по-високо ниво /независимо дали имате желание за това или не/. Перото в този случай служи, за да ви бъде даден кураж, докато философски продължавате напред. 

Намирането на пера по пътя ви е символично за това да гледате по-леко на живота в дадената ситуация. Когато виждаме пера в краката си, това се смята за послание, че трябва да се отпуснем и да приемаме леко нещата, да не ги вземаме твърде на сериозно, да се насладим на ситуацията.

Не забравяйте, че някои от символичните значения на перата са: засилена осъзнатост, леко сърце, просветление, божественост, развитие.

1 коментар: