Намери приказка

сряда, 11 декември 2013 г.

Цоизит /Цоизит с рубин/



 

/Снимка: страхотно изработена жаба от рубин, седяща върху листо от цоизит, www.obodda.com/

 Цоизитът е кръстен на барон С. Цоиз ван Енделщайн, който открил способността му да превръща негативните енергии в позитивни. Въпреки че е познат със зеления си цвят, по-известните му атрибути включват помощтта му за възтържествуването на истината, като повлияна от силата му да трансформира деструктивните пориви в съзидателни. Окуражава възстановяването и лечението от дребни до сериозни боледувания и други последици от лошо здраве. Фокусира съзнанието и дава яснота във вземането на решения.

Според митовете, цоизитът първо бива открит в Каринтия, Австрия в края на осемнадесети век. По това време не са известни неговите мистични или лечебни свойства. По-късно, в комбинация с рубин, цоизитът разкрива, че е естествено късметлийски камък. Излъчва енергийни полета, които подпомагат растеж и плодовитост във всички аспекти на живота. Окуражава прераждането на душата, съблюдава процеса на вътрешно развитие  и повишава разбирането за самите нас и за света. За да се пробуди духовността ни, цоизитът с рубин ни помага да възстановим нервните и енергийните връзки между ума и тялото, така че да превъзмогнем негативността с позитивност.

Цоизитът предотвратява външни влияния, които спират духовния ни път и ни дава чувство на осъзнатост за идеите и желанията ни. трансформира деструктивното ни отношение, за да отвори път на конструктивните ни желания. Камъкът успокоява емоционални проблеми, като подпомага възстановяването чрез преоткриването на потискани чувства и давайки куража да се изправяме пред тях непрекъснато и да се справяме с тях. Цоизитът е също полезен при болести на половата система, дори повишава потентността. Цоизитът освобождава тялото от остатъчните симптоми на грип и помага при борбата с псориазис.

 

 /Снимка:  www.minerals.net /

Ако се прилага на сърдечната чакра или на третото око, цоизитът дава хармония и просперитет в живота. Манифестацията на сърдечните желания помага за превръщането на страстта в нещо стабилно. Чрез духовното и физиологично пробуждане, постигани с помощта на цоизита, ние можем да живеем ехото на нашата истинска същност, докато не достигнем пълнотата на този живот. Продължителното носене на този камък ни помага да живеем пълноценен и здравословен жвиот.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар