Намери приказка

понеделник, 3 февруари 2014 г.

КИТАЙСКИ ЗОДИАК - КОН




(Снимка: fin6.com)

Съвсем в началото на годината на Коня, нека си поговорим за неговия символизъм в Китайския зодиак. За Коня е важно участието. Този знак активира, подбутва и преследва. Тези качества са често подчертавани в социална обстановка. Конят е стадно животно и е лесно достъпен. Конете бързо създават приятелства и винаги са готови да ви подадат ръка, ако сте в беда. Конете са лидери по природа, те са блестящи на политическата сцена. Най-вероятно това се дължи на връзващата им енергия или на ентусиазма им – каквото и да излъчват, те със сигурност са магнетични личности. Същото се отнася и за годината на Коня. Онези, които имат трудности с вписването в дадена среда или свързването с други хора, ще открият юздите си отпуснати в тази посока. Подобно на тях, другите, които са доволни да се сливат с фона на заден план, ще изпитат нужда да излязат с едни лидерски гърди напред.
Конят е кооперативен. Знае как да прави компромиси. Лесно дават и взимат, без да се възползват от тях. Това е основен нюанс за тази година. Време, в което нашите умения да комуникираме и да преговаряме, са на най-високо ниво.  Конете се а и естествени учители. Те знаят как да бъдат ментори и да показват на другите кой държи юздите по най-необидния начин. Има хора, които обичат да преподават знанията си, дори и само заради задоволството да споделят своята мъдрост – това е енергията на Коня в действие. Не само това, но и Конят напътства другите с някаква цел или им предлага прогрес и подобрение. Те виждат по-добър живот за себе си и за околните, искат да помогнат на останалите да изживеят този по-добър живот.
Екипната работа е сериозен лозунг за Коня. Тази година предлага възможности, в които да галопираме през проекти с лекота, благодарение на жизненоважното партньорство с други хора.
Знакът на Коня има една отличителна мъдрост. Тяхната философия за живота е земна, суха, прозаична, реалистична. Тази земна, стабилна енергия е успокояваща и освежаваща. Въпреки че не е особено амбициозен, Конят абсолютно знае накъде отива и как да стигне дотам. Бидейки от този знак, вие не сте толкова бавни и трудолюбиви, колкото Бика, но влагате неуморима решителност в постигането на целта си. Това говори за постоянство и упорство в постигането на желаното през тази година.
Конят е символичен за доверие, вярност и надеждност. На представителите на този знак може да се разчита в моменти на беда и нужда. Те са верни и искрени. Това е красив сентимент за Годината на Коня. Поддържайте блаженството на добротата, верността и доверието в своето психе, докато тече годината. То ще увеличи тези качества на Коня и ще подобри живота ви.
Трябва да се внимава за няколко неща: Конете обичат да споделят перспективата, мненията и мъдростта си. Но независимо колко са добронамерени, те могат да бъдат твърде буйни в даден момент. Опитват се да изпреварват събитията. Когато Конят кара другите да бързат, той го прави с голям ентусиазъм. Когато подчинените на Коня не вървят или не могат да вървят в неговите стъпки, той се изпълва с голямо разочарование. Способността му да споделя и да дава е свързана с личната му идентичност. Когато мъдростта на Коня получи ритник в муцуната, това ще доведе до реакции като оттегляне в себе си, цупене или дори гняв.
Слава богу, тези реакции не траят дълго и Конят отново е в галоп. Той не се предава лесно пред предизвикателствата и продължава да поглъща пътеката на своя избор. Това е особено показателно за тази година. Ще откриете,  че сте в ситуация, в която нямате подкрепата или вниманието на колегите си. Упоритата енергия на Коня ще пребори желанието ви да се откажете от добрата борба. Тази енергия ще ви поддържа фокусирани над основната ви цел за годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар