Намери приказка

вторник, 10 юни 2014 г.

АМЕТИСТ







Аметистът е красив кварц, обикновено лилав или виолетов. Силно духовен камък, свързан с мира.
Когато държите аметиста във вашата рецепторна ръка /ако сте левичар  - дясната ръка, ако сте десничар – лявата ръка/, той излъчва вибрации на мир и спокойствие, премахва стреса и успокоява, особено след тежък и изпълнен със стрес ден. 

Може да носите аметист близо до кожата си, за да ви държи спокойни в стресови ситуации. Когато е сложен под възглавницата, този камък помага да се държат кошмарите надалеч и пречи на безсънието да ви нападне. Носи приятни сънища, понякога ясновидски. 



Аметистът помага за лечението на всички органи и носи мир на духа, ума и тялото. Древните са смятали, че е лек за алкохолизма. Онези, които го носели, мислели, че могат да пият колкото си искат, но без лошите странични ефекти. /Не опитвайте това, освен ако не искате да имате наистина кофти сутрин в токсикологията!/



Аметистът губи яркостта си в присъствие на отрова и избледнява, ако носещият го е болен. Могъщ амулет за пътешественици. Защитава срещу крадци, беди, опасност и болест. Дава кураж. Носете или дръжте аметист по време на медитация, за да отворите и активирате коронната си чакра. Аметистът помага също при развиването на ясновидската осъзнатост, а ако го държите при своите гадателски инструменти като карти Таро, руни и И Дзин монети, не само ще повиши силите им, но и ще ви помогне да разчетете посланията с по-голямо разбиране и мъдрост. 
Аметистът като талисман носи усещане за щастие и е камък на чистата любов. Красив и духовен, няма негативни странични ефекти.
Аметистът защитава съзнанието ни от психо атаки и помага да превърнем негативните мисли в позитивни. Този камък носи разбиране за всякакви трансформационни процеси, за смъртта и прераждането. Успокоява стреса, мъката, депресията, емоционалното отчаяние. 



Легендата за произхода на аметиста може да прочетете тук: 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар