Намери приказка

вторник, 17 юни 2014 г.

АМАЗОНИТ





Амазонитът е камък на куража. Твърди се, че е получил името си от амазонките – жените воини, които почитали лунната богиня Диана. Някои казват, че името идва от факта, че е открит в близост до река Амазонка. Амазонитът се използва от хиляди години, а начинът, по който египтяните са го използвали, ни кара да осъзнаем неговото значение за древните времена. Пример за това е, че част от египетската Книга на мъртвите е гравирана върху амазонит. В християнството се смята, че е част от нагръдника на Мойсей. Бижута, направени от този камък, са открити в гробницата на Тутанкамон. 
Колкото по-наситен е цветът на амазонита, толкова по-силен ефект има. Този камък помага за премахване на стреса и изтощението. От ментово-зелено до водно-зелено – това е камък на истината, честта, комуникацията, интегритета, доверието. Лекува емоционални разстройства и пост-ефектите на емоционалните травми. Балансира мъжките и женските енергии, помага за получаване на вдъхновение от сърцето и после мотивира да се предприеме действие. Наричан е също „камък на надеждата”, тъй като помага да се говори с увереност и сигурност и дава надежда в успеха на дадения процес.
Докато е могъщ камък за премахване на стреса, в същото време е източник на огромна енергия. Ако се чувствате страхливи след конфронтации, времена на конфликти и проблеми, свързани с миналото – този камък ще ви помогне.
За нова работа го сложете над вратата си. Комарджиите го носят, за да привлича пари и късмет. Амазонитът е бариерен филтър – блокира стреса, абсорбира микровълните и излъчванията от мобилните телефони, защитава срещу електромагнитно замърсяване. Може да прикрепите малък амазонит към телефона си, за да спрете отрицателното излъчване.
Използвайки енергията на този камък, вие ще бъдете подкрепяни да казвате истината. Това е трудно за повечето от нас. Във времена, когато е нужно да се говори за деликатни въпроси, за които емоционално е трудно да се говори, този камък ще ви помогне да комуникирате искрено и хармонично.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар