Намери приказка

понеделник, 23 юни 2014 г.

Символи: РАК



/Снимка: phys.org/

Символизмът на рака се свързва основно със стихията вода, луната и носи  защита. Раците са много силни лунни символи. Тяхната връзка с луната е астрологическа, езотерична и вселенска.

Раците сменят черупките си, откъдето идва асоциацията за прераждането и цикличността на живота. Защитническият символизъм е виден от твърдия екзоскелет, който тези същества имат. Когато ракът пролази в съзнанието ни, това ни напомня за цикличността на природата в живота ни и от каква защита имаме нужда за пътя, по който сме избрали да вървим.

Ракът в китайският символизъм е носител на просперитет, успех и висок статус, защото за китайците думата за черупката на рака има двоен смисъл – освен черупка, означава и най-високата оценка, която кандидат може да получи на китайските имперски изпити. Два рака пък означават първо и втоор място на тези изпити.

Други асоциации на рачешкия символизъм са: доверие, емоция, защита, регенериране, трансформация.

Тъй като ракът върви настрани, често назад, той ни показва, че не всички пътища са кратки и директни. Когато сте поели в дадена посока и се чувствате объркани, повикайте рака. Той ще ви напътства, като поеме по малко познати пътища на най-малкото съпротивление и ще ви донесе яснота.

Ракът ни напомня, че може да живеем в разнообразието на този свят с подготовката на воин – носейки бронята си, но ние сме родени с тази броня, затова не е нужно да се пазим или защитаваме самоцелно.

С други думи – може да се отпуснем и да се движим с вълните  на просперитета – да следваме естествения поток на нещата, без да трябва да се защитаваме. Всичките ни нужди са посрещнати и за нас боговете са се погрижили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар