Намери приказка

понеделник, 4 август 2014 г.

Символи: АКУЛА



/Снимка: ibankcoin.com/


В разгара на лятото и морските страсти ще си поговорим за един морски хищник, с който може да се сблъскате на сергията със сувенири или в най-популярното заведение на плажа.
Има същества в природата, които говорят толкова ясно за своя енергиен символизъм. Акулата е едно от тях и то с кристален израз на значението си. Само един поглед към тези създания и получавате моментално послание за лъскав авторитет. А акулите са авторитет по всички фронтове на оцеляването в своите води на живота. Хората акули са крайно умели в плуването из социални ситуации, манипулирането на околните, но не винаги в лош аспект.
Символните значения на акулите включват: пресметливост, възприятие, първичност, инстинкт, древност, знание, могъщество, фокус, динамика, любопитство, ефективност, иновация, превъзходство,
Имащите за тотем акула се насочват в живота от специализиран интуитивен радар. Първичен инстинкт, който насочва някои хора в правилната посока. Надежден е и е воден от едно единствено нещо: да защитава свещеното. А кое е свещено? Животът, разбира се!
Акулата е оракул и превъплъщение на изначалния живот. Акулите никога не чакат възможност – те действат! Те знаят много добре за какво става дума винаги и затова се впускат със замах в начинанието. Те са в постоянно движение във водата – движението позволява кислородни потоци да преминавата през хрилете им. А движението им през живота – да продължават напред, за да поддържат съществуването си. Повечето акули потъват, ако не се движат. Не могат да си позволят да бъдат неподвижни. Ако акули плуват в подсъзнанието ви, то вие се носите непрекъснато напред. Посрещате живота с отворени обятия и устременост. Рядко стоите на неговия плитък ръб, яхнали сте вълните на опита и се срещате с нови и нови приключения.
Но акулата не е само символ на живота. Тя носи уроци и за смъртта. Всъщност, акулите знаят, че смъртта е заблуда. Те нямат концепция за нея. Те са в постоянно състояние на обновление. Акулите и хората, настроени на тяхната вълна, виждат само обновление, преход, не смърт, край.
Акулите са висши организми. От опашката до зъбите, акулите са грациозни. Те са пример за прогреса в неговите най-агресивни етапи. Дотолкова биологичният им механизъм е съвършен, че акулите нямат нужда да еволюират за много дълги периоди от време.  
Отново стихията вода носи своите символи в разчитането на акулата – емоция, сънища, интуиция. Но акулата е стерилна в емоциите. За да бъдем ясни – акулата не е лишена от емоции, по-скоро е господар на емоциите.
Урокът тук е, че можем да се потапяме в емоционални драми, но не и да бъдем поглъщани от тях. Тази истина важи за всички ни, не само за онези, подвластни на символизма на акулите.
Накратко посланията на този морски хищник към нас може да гласят:
-          Бъдете активни в живота!
-          Настройте се на вълните на естествения си инстинкт!
-          Напредвайте в еволюцията си, не регресирайте!
-          Дори и оградени от емоции, не бъдете поглъщани от тях!
-          Плувайте по потока с най-малко съпротивление в живота, бъдете ефективни и директни по пътя към целта.



 /Снимка: www.surfersvillage.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар