Намери приказка

неделя, 10 август 2014 г.

Цветя и билки: ЗВЕЗДЕН АНАСОН




/Снимка: www.spiceflair.com/



Звездният анасон е вечнозелено дърво, което има осмоъгълен звездоподобен плод с едно семе във всеки сегмент. Произлиза от Виетнам и Китай.
Семената на звездния анасон се използват за ясновидство, като се горят. Използват се също и за билкови торбички за защита. Припсват му се магически свойства на защита, младост, пречистване. Казват, че ако сложите парченца звезден анасон близо до леглото си или във възглавницата си, ще ви пази от кошмари, а ако го окачите над леглото си – ще възвърне младостта ви. 




Пийте чаша чай от звезден анасон на ден за ясновидско и духовно развитие. Горете сухи  семена от звезден анасон  за защита и медитативни ритуали.
Звездният анасон е стимулант, който подобрява храносмилането и успокоява болката. Има противогъбични и антибактериални свойства. Използва се в лекарства против кашлица.
В кулинарията звездният анасон се използва при овкусяване на къри, чай и кисели краставички, а също и туршии.
Маслото от звезден анасон е добра добавка в печива.


/Снимка: cooks.ndtv.com/



 Може да си направите махало от звезден анасон по следния начин:
Ще имате нужда от звезден анасон, пръчка канела, корен от ирис, парче сандалово дърво, светла нишка с естествен произход.
Завържете билките така, че да не се изхлузят. Отрежете нишката така, че да бъде с дължина равна на разстоянието между палеца и кутрето ви плюс ширината на най-широката част на ръката ви.
Дръжте края на нишката с доминантната си ръка така, че билките да висят свободно. Сложете лакътя си на масата и задайте въпрос, чиито отговор е „да” или „не”. Махалото ще започне да се върти. Кръглото движение обикновено означава „да”, а ако махалото се клати напред-назад – „не”. Ако не помръдва – няма отговор, или отговорът на този въпрос не трябва да бъде узнат от вас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар