/Снимка: joshcurbe.wordpress.com/
От основна съставка в сос Уорчестър до билка, премахваща черни магии,
карамфилът има широк обхват на употреба и действие.
Карамфилът е неотворената цветна пъпка
на тропическо дърво, което расте в Индонезия. Когато е свеж, карамфилът
е розов и става ръждивокафяв, когато изсъхне.
Неговите свойства са легендарни. Ако сложите карамфилово масло на кариес,
болката ще се успокои. Маслото се използва и при лечението на кожни проблеми –
акне, гнойни пъпки, сериозни изгаряния.
Карамфилова вода помага при стомашни разстройства, световъртеж и диария.
Народната медицина твърди, че ако се смучат две пъпки карамфил, без да се
дъвчат или гълтат, се потиска желанието за алкохол. Тази подправка убива
вътрешните паразити и има антибактериално и микробно действие срещу гъбички и
глисти.
/Снимка: simpleayurvedichealthtips.blogspot.com/
Карамфилът се свързва с Коледа, когато портокали, шпиковани с тази
подправка и ябълки придават празнично ухание.
/Снимка: www.luvimages.com/
Карамфилът, като билка или като
масло, се използва при магически ритуали по въпроси, свързани с растеж,
юридически проблеми, медитация, пари, просперитет, духовност. Ако горите пъпки
карамфил, привличате богатство и просперитет, а отблъсквате зловредни и негативни
енергии.
За успокояващ чай от карамфил:
Вземете ¼ до ½ чаена лъжичка с пъпки карамфил и ги оставете да поврят в
чаша вода за около 10 минути под похлупак. Добавете мед и мляко, ако вкусът е
твърде силен. Консултирайте се с вашия
лекар, преди да използвате каквито и да било лекове или лекарства, ако имате здравни
проблеми или вземате лекарства.
/Снимка: www.stylecraze.com/
Греяно вино:
2 бутилки червено вино /Каберне Совиньон е добър вариант/
1 портокал, шпикован с карамфил
2 нарязани портокала
2 нарязани лимона
6 чаени лъжички кристална захар или мед
1 пръчка канела
2 чаени лъжички настърган джинджифил
2 чаени лъжички плодов ликьор /не е задължителна съставка/
Сложете всички съставки в тенджера с 1 ½ л вода и изчакайте да заври, бъркайки
захарта, докато се разтвори. Оставете го да къкри, без да кипи, за поне 20
минути, тъй като алкохолът ще изври. Това е прекрасна рецепта за хладните и
студени есенно-зимни дни, които ни предстоят!
/Снимка: www.idealmagazine.co.uk/
Няма коментари:
Публикуване на коментар