Намери приказка

вторник, 10 септември 2013 г.

ПЕРИДОТ






В миналото перидотът е било дори по-скъп и от диамантите. Този камък се е познат под три имена – перидот, хризолит, оливин. Името перидот идва от гръцката дума „peridona”, която означава „давам изобилие”.  Това е един от малкото камъни, които имат само една цветова разновидност, а именно дълбок зелен цвят със съвсем лек златист нюанс.
Перидотът има способността да лекува и да дава жизненост на цялото тяло. Казва се, че повишава търпението, увереността. Истории се разказват за неговото качество да забавя процеса на стареенето още от древни времена.
Веселата и приятелска енергия на този камък ни помага да създаваме добри приятелства, изчиства сърцето ни, освобождава ни от егото, което от своя страна изчиства ревността и гнева, носейки усещане за мир и тихо забавление.
Ясновидски камък, който ни помага да се свържем със съдбата си и да разберем смисъла на съществуването ни. ако сте уплашени или объркани, перидотът трябва да се използва внимателно, защото изпуска токсини, които изкарва на повърхността, като по този начин ги неутрализира.
Този камък намалява стреса, стимулира ума, повишава интуицията. Най-полезен е за баланс на половата система, тъй като помага за възстановяване на тъканите, пречиства тялото, чрез заздравяване на кръвта. Помага за храносмилането и намалява температурата. Използва се при лечение на емоционални проблеми, свързани с гняв, ревност и раздразнителност. Цветът му вдъхновява лечение, обновление, пречистване, прераждане, растеж. Има силата да лекува наранени чувства и да поправя разрушени взаимоотношения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар