Намери приказка

четвъртък, 19 септември 2013 г.

Стихията ВОДА






Страстта и потока на проявлението

Стихията Вода е елементът на емоцията, страстта, емпатията и чувствата. За да се прояви истински нещо, или ако искате да забързате своето проявление, трябва да използвате стихията Вода.
Водата се асоциира с посоката Запад, която отговаря за емоциите и Духа. Водните елементали се наричат ундини и обичат да си играят в езерца, поточета и басейни. Подобно на силфидите, ундините са игриви същества, който обожават да се докосват до вас, докато сте във водата.
Стихията Вода кореспондира с: емоциите, чувствата, интуицията, състраданието, емпатията, симпатията, съжалението, знанието, посвещението, приключенията, стремежа, намеренията, оценяването, интегритета, хармонията, красотата, баланса, спокойствието, скръбта, апатията, радостта и любовта.


Ако сте изправени пред някакъв житейски проблем в някоя от тези сфери, имате нужда от работа с тази стихия. Водата има три основни цвята, от които само един ( водно синьо) е безопасен за работа от всички.
Водно синьо – физическа вода, хидратиране, използва се за лечение.


Тъмно синьо – умствена или емоционална вода


Синьо-черно – духовна вода, обикновено се асоциира с погребаните подсъзнателни проблеми.


Не използвайте последните два цвята, ако не сте опитни, иначе може да си създадете безкрайна депресия и регресия в миналото.
Водата е много полезен елемент за решаване на всекидневни проблеми. Например, ако сте имали много стресов ден или някъде ви боли, може да използвате водата буквално да измиете болката си. Просто застанете под душа и избутайте болката, умората, стреса и напрежението извън тялото си, вижте как водата ги отнася далеч от вас в канала. Нека температурата й бъде неутрална – нито много топла, нито много студена. Водата носи огнена енергия, а повечето форми на болка и напрежение идват от стихията огън, затова и вземането на душ е перфектното място да се отървете от тях.

Водните знаци в Астрологията са Рак, Скорпион и Риби.
Те са настроени на вълните на емоциите и често изглежда така, сякаш имат вграден сонар за настроенията на околните. Това им дава специална чувствителност във взаимоотношенията им с другите. Така знаят кога да се държат топло и кога да бъдат резервирани. Когато са в най-добрите си дни, те са лечебна сила, която събира хората заедно, а в най-лошите – енергийни вампири, способно да манипулират и да източат жизнената сила на онези около себе си. 


Водните знаци усещат нюансите във взаимоотношенията и понякога приемат вибрации от другите. Те трябва да работят най-усърдно от всички елементи, за да поддържат границите си.
Ракът е краен, Скорпионът е стабилен, а Рибите са непостоянни. Раците водят и инициират, Скорпионите  навлизат в дълбокото и са силно фокусирани, а Рибите са променливи и трудно се заковават на едно място.
Комбинацията Вода и Земя:
Водните знаци омекотяват Земята и я водят по-надълбоко в емоционалните слоеве на интимността. Това носи една гушливост и задоволяваща физическа връзка в романса. Земята може да помогне на Водата с практическите предизвикателства на живота.


Комбинацията Вода и Огън:
Водата и Огънят могат да бъдат доста интересна комбинация при правилните обстоятелства. Водата добавя емоционален нюанс на инстинктивните реакции на Огъня, помага му да учи неща като такт, състрадание и грижовност. Огънят може да изкара с фойерверки Водата от блатистата бездна на бездействието. Неговата жизненост и ентусиазъм издигат Водата, за да намери своя път. Има опасност и от нараняване, ако няма баланс. Огънят може да изсуши Водата и да я накара да се чувства нещастан и да й липсва внимание. Водата може да задуши Огъня, да изгаси неговите пламъци на вдъхновението.


Комбинацията Вода и Въздух:
Водата помага на въздушните знаци да направят по-дълбока емоционална връзка. Водата вдъхновява Въздуха да създава по-силна лична основа за онова, което казва, като казва точно това, което мисли. Въздушните знаци помагат на Водата да пресъздаде чувствата си в думи, да разбере какви схеми се играят в живота й. Въздухът я окуражава и може да я мотивира.
Комбинацията Вода и Вода:
Ето тази двойка може да се хвърли в дълбокото, за добро или зло. Те ще разбират нуждата на другия за лично време и пространство, което им е нужно, за да разберат случващото се. Но водните знаци лесно може да се слеят и да загубят усещането си за граници. Това не винаги е лошо нещо, но понякога това сякаш са двама човека, оставени на милостта на емоционалните върхове и падове на живота. С балансиращи елементи, това би била невероятно близка връзка, почти телепатична.


Няма коментари:

Публикуване на коментар