Намери приказка

вторник, 24 септември 2013 г.

КЕХЛИБАР





 Кехлибарът е цветът на течната слънчева светлина – жълто за обедното слънце, оранжево за огнените залези.

Кехлибарът е един от камъните, които могат да бъдат заредени електрически. Когато се потърка, кехлибарът създава негативен електрически заряд и може да привлича прах.

Тъй като кехлибарът, за разлика от другите камъни, е топъл на докосване и често съдържа фрагменти от насекоми, се смятало, че притежава живот. Бил е свещен за почитане на Майката Богиня в класическите времена, тъй като се вярвало, че съдържа есенцията на самия живот.

Поради факта, че кехлибарът е фосил, има асоциации с време, цикли и дълголетие. А бидейки някога жив, е свързан с Акаша. Това е понякога името на Петия елемент, който управлява и свързва в едно земя, въздух, огън и вода, дори може да се счете за източник на всички тези стихии. Акаша също е символ на живота и живите неща, растения, животни и хора.

Всички тези мистериозни качества и асоциации правят кехлибара в най-широко използвания и ценен елемент на Земята.

Жълтият, златен и оранжев кехлибар увеличава привлекателността и красотата на носещия го. Носи се, за да се използва силата на слънцето, добър е за успех, охолство, лечение, жизненост и радост. Носи енергията на търпение, защита, ясновидски сили, романтична любов, чувственост, пречистване, баланс, лечение и спокойствие за онези, които го носят. Дори е амулет за добър късмет в брака.

Могъщ камък се използва за лечение на физическото тяло. Стимулира метаболизма и третира кожни проблеми, свързани с метаболитен дисбаланс.

Заради топлината си се използва за лечение на астма и алергични проблеми. Кехлибарът носи негативен електрически заряд и заради това е добър да извлича сила и да я влива в носителя си. Помага да изпълните желанията си, успокоява и енергизира в същото време, засилва интелектуалните способности, яснотата на ума и мъдростта. Пречиства околната среда, като извлича негативната енергия, успокоява физическата болка.

Тъмночервеният кехлибар разрушава негативните емоции и успокоява духа.

Златистокафявият кехлибар изостря интелектуалния фокус, премахва объркването.

Млечнозлатистият кехлибар също помага за фокуса, но по много по-вдъхновяващ начин.

Морски кехлибар – солиден, тъмен златистокафяв – помага да останем неутрални в трудни ситуации.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар