Намери приказка

понеделник, 16 септември 2013 г.

Символи: Камила




Говорейки за символизма на камилата, не можем да пренебрегнем асоциацията с дълго пътуване. Есенцията на дългите пътешествия е в символичното сърце на камилата. На всеки е известно, че камилите могат да издържат дни в горещата пустиня, докато транспортират ценен товар или цели номадски общества, и то на големи разстояния.
Всички ние имаме път да извървим и много пътешествия в живота си. Затова камилата би била прекрасен водач по нашата човешка пътека. Камилите са създадени да преодоляват препятствията на дълги пътешествия по лош терен. Ако ви предстои трудно пътешествие – физическо или духовно, повикайте духа на камилата за сила, издръжливост и защита. 

Тя е и експерт по съхранение– в гърбиците й има мазнини, които са пълни с хидрогенни атоми – водата се съдържа в клетките на мазнините и чрез гениалната й метаболитна система камилата може да регулира и запазва резервите си от вода дълго време. Камилите ни напомнят да бъдем внимателни за енергийните ни нива. Когато се чувствате на ръба на изтощението – визуализирайте камилата, която ви помага да регулирате енергийните си запаси. Камилите могат да регулират и нашия метаболизъм. Опитайте се да медитирате с камилата – помолете я конкретно за помощ за задържане на ресурсите и метаболизма на добро ниво. Ще бъдете изумени колко ефективна тази молба към камилата може да бъде. 

Камилите служат и като невероятни водачи в живота ни. те пътуват от векове и са експерти в помощта на пътя – независимо по коя от пътеките на живота ни вървим.
Камилата символизира издръжливост, транспорт, защита, оцеляване, запазване, пътешестване, адаптивност, подчинение, умереност, благородство, влага, стамина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар