Намери приказка

вторник, 17 септември 2013 г.

Лапис Лазули



 

 

Лапис Лазули е един от най-търсените камъни в историята на човечеството. Тъмносиният цвят остава символ на царственост и чест, богове и власт, дух и видения. Универсален символ на мъдрост и истина.

В древните времена Лапис Лазули е много високо ценен, заради своя красив цвят и ултрамариновата боя, извличана от него. Името му идва от латински – (lapis  е камък) и персийски (lazhuward - синьо).

Златният саркофаг на Тутанкамон бил богато украсен с Лапис Лазули. Използван е в скарабеи, пенданти и други украшения, а също е стриван на прах за боя, сенки за очи и медицински еликсири. В сухата египетска земя, този кобалтовосин камък бил духовен контраст за пустинните нюанси. Златистите частици били като звезди в нощно небе.

В древна Персия и Америка преди Колумб Лапис Лазули бил символ на нощното звездно небе и любим камък на ислямския ориент за защита от уроки. Лаписът се използвал в Гърция и Рим като камък за украса, а в Средновековна Европа той наподобявал синьото на небесата и се вярвало, че прогонвал злите духове на мрака и викал духовете на мъдростта и светлината. Стрит на прах, този камък произвеждал наситения, но скъп, ултрамаринов цвят, любим на Микеланджело. Будистите препоръчвали Лаписа като камък за вътрешен мир и свобода от негативни мисли, а по време на Ренесанса Катерина Велика направила стените на цяла стая в двореца си от Лапис Лазули.

Този камък е идеален за журналисти, психолози, стимулира мъдростта и добрата преценка в практическия свят. Помага за интелектуалния анализ на археолозите и историците, решава проблеми за адвокатите, създава нови идеи за изобретателите и писателите.

Лапис Лазули  е могъщ камък за активиране на висшето съзнание и повишаване на умствените способности. Стимулира желанието за знание, истина и разбиране и помага за процеса на учене. Чудесен е за подобряване на паметта.

Камък е на истината и окуражава честността на духа. Носете го за всички форми на комуникация. Също е и камък на приятелството и носи хармония във взаимоотношенията. Носи спокойствие в дом с темпераментни тийнейджъри.

В работата привлича повишение, успех и дълготрайно оценяване на способностите ви.

Лапис Лазули е полезен за гърлото, ларинкса и гласните струни. Помага за регулирането на функцията на щитовидната жлеза и ендокринната система. Помага при загуба на слуха и други проблеми с ушите и носа.

Подобрява сърдечния ритъм, намалява световъртежа и кръвното налягане, премахва инсомнията. Лаписът помага на жени с нередовен цикъл, премахва менструалната болка и лумбаго. Премахва обща болка и възпаление, особено ефективен за мигренозни главоболия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар