Намери приказка

четвъртък, 12 септември 2013 г.

СТИХИЯТА ОГЪН





 Огънят е частта от съзидателния процес, която е свързана с действието и се асоциира с волята, с личната сила и креативността. Веднъж развили идеята за това, което искате да създадете и сте свършили с планирането на стихията Въздуха, време е да преминете в Огъня, където да предприемете действия за осъществяването на плана си.
Огънят отговаря на посоката Юг, която е и посоката за всички важни магии и съзидание. Огнените елементали се наричат саламандри и живеят в лагерните огньове, печките на дърва и навсякъде, където има огън.
Огънят кореспондира с енергия, сила, воля, желание, гняв, болка, мотивация, излъчване, страст, инициатива, агресия, ограничения, предприемачество, действия, креативност, вдъхновение, кураж, убеждаване, фанатизъм, раздразнителност, ярост, свобода.
Ако искате да повлияете на някои от тези сфери в живота си, трябва да работите с Огъня. За разлика от Въздуха, който има само три цвята, огънят има шест главни цвята:
Слънчево жълто – духовен огън, креативност, излъчване
Жълто-оранжево – мотивация, превъзбудимост, активност
Червеникаво-оранжево – гняв, болка, треска, агресия
Ярко червено – кураж, воля, стремеж, усилие
Тъмночервено – кураж, воля, перчене, фукане
Електрическо синьо – всички връзки, прилагащи сила върху галактически или вселенски нива.


Както и със стихията Въздух, може да използвате Огъня, за да регулирате различни аспекти от живота си. Например, ако се събуждате с обичайното лошо настроение в понеделник, именно поради факта, че е понеделник, може да добавите слънчево жълто в заобикалящата ви среда. Например, облечете се в този цвят, горете такава свещ или си сложете такива чаршафи.
Всички тези източници на слънчево жълто ще хранят духа ви, ще повишават вашата духовна виталност и ще премахнат лошото настроение. Слънчевото жълто ще нахрани всяка дупка в душата ви, която обичайно бихте запълнили с храна, сън или други временно задоволяващи удоволствия. Слънчевото жълто е буквално летящия старт за душата ви. Пробвайте го.
Втората стихийна група на зодиака включва зодиите Овен, Лъв и Стрелец.  Огнените знаци имат стойка, която ги кара да изглеждат готови за действие във всеки един момент, сякаш огън къкри в тях. Те търсят неща, които ги палят. Склонни са към внезапни проблясъци и взривове от ентусиазъм. Като огъня, те могат да се запалят, когато са вдъхновени, и да са много страстни в живота си. Те обичат да живеят нашироко и често се чувстват разочаровани от тривиални задачи и дейности.
Огнените знаци са интуитивни, разчитат на инстинкта си. вярата в собствените им насоки ги водят надалеч, но имат склонност да прескачат важни стъпки или да са невежи за емоцианолното отражение на собствените си действия.
В тази огнена тройка, Овенът е краен, Лъвът е стабилен, а Стрелецът – променлив.
Комбинацията Огън и Вода:


Най-голямата дарба на Огъня е, че може да вдъхновява, което много се харесва на желанието за смисъл на Водата. Щедрият огнен човек показва на Водата как да живее за момента, дори и да има голям психологически багаж. Водата отвежда Огъня на емоционално пътешествие, което му помага да разбере как са свързани с другите. В най-лошите си моменти, когато е най-небалансиран, Огънят може да повали Водата със своята поразителност, а Водата укротява Огъня, когато предлага само изолираност и клаустрофобична интимност.
Комбинацията Огън и Земя:


Понякога Огънят има много пионерски идеи, на които Земята може да придаде реална форма. Това помага на Земята да се чувства значима и оценена, да не говорим, че ентусиазмът на Огъня е заразителен. Ако Земята стане твърде бавна и мудна за Огъня, тази връзка може да се изпълни с раздразнение и разочарование. В очите на Земята, Огънят изглежда нереалистичен и нежелаещ да изпълни всички стъпки, за да се случат нещата.
Комбинацията Огън и Въздух:


Когато Въздухът и Огънят се съберат заедно, може да има силно вдъхновение. Огънят помага на Въздуха да се фокусира, когато е разпилян и придава оптимизъм на всеки план. Въздухът може да артикулира голямата картина за импулсивния Огън, докато той задържа нещата във фаза „само думи, без действие”. Тези две стихии се крепят на шевове, отварят вратите на възприятията и откриват нови начини, за да се изумяват един друг.
Комбинацията Огън и Огън:
Когато Огънят срещне Огън, животът се превръща в невероятно приключение. Това е чудесна комбинация, в която има взаимно вдъхновение и окуражаване. Предизвикателството се появява, когато огнените темпераменти се сблъскат за доминация. Ако има само драма, без емоционала основа, тази връзка ще изгори сама.


5 коментара:

  1. Една много силна стихия,която може да ни доведе и до фатален край ако не внимаваме с нея.Статията е доста интересна и се радвам че ни пишете, дано по често да го правите и през тази година.Доста ме вдъхнови това,което прочетох тук, че най - голямата дарба на Огъня е, че може да вдъхновява, което много се харесва на желанието за смисъл на Водата.Вода и огън пълни противоположности, но пък и двете са уникални стихии.Гледайки го огъня дори и далеч да си от него може да усетиш топлината му от пламъците.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви за прекрасните думи, с които ме вдъхновявате да продължавам да пиша! Всяка една стихия е очарователна, но в огъня има нещо магично и силно магнетично! Пожелавам ви да не губите топлината и вдъхновението му - независимо от формата им! :)

      Изтриване
  2. Напълно съм съгласна, че в огъня тима нещо още по магическо и като че ли е една голяма мистерия.Ако си на вън и си направил един голям огън колкото повече го гледаш то толкова по чудливи форми може да видиш и някак си все едно те хипнотизира, става ти едно по топло и може да заспиш или пред камината където е същото.Определено ще се радваме да пишете още,понеже има какво да ни кажете, по един невероятен начин.Харесва ми за вдъхновението което пишете особено от въздухът и огънят,може би защото съм въздушна зодия.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Ненапразно в повечето езически ритуали от древността до днес присъства огънят под някаква форма. А тъй като въздухът подклажда огъня е съвсем нормално да Ви привличат пламъците.

      Изтриване
  3. Ивалина Трайкова25 юни 2022 г. в 10:03

    Мразя огъня. Аз самата съм Вода. Огънят е мръсен, гаден и наранява. Това не трябва да е така. Няма оправдание за това.

    ОтговорИзтриване