Намери приказка

понеделник, 4 ноември 2013 г.

Символи: ОВЕН










Овенът е част от историята на много древни общества. Често символизира решителност, действие, инициатива, лидерство. Овенът е и символ на зодията Овен, разбира се, което е астралният символ на водачеството. Зодията Овен е първата в Зодиака и притежава подобни на животното овен атрибути като лидерство, авторитет. 

Като първа зодия Овенът е и символ на  бурната страст, обновлението, огнената стихийност, мъжеството и силата. Власт, енергия, мъжественост, защита, безстрашие – това още символизира овенът. 

В митологията овенът се асоциира с много богове през времето. В Древен Египет богът Амон Ра възприема персоната Кхнум, богът създател, който винаги е изобразяван с глава на овен. 

В Скандинавските страни Тор бил близък с овена и използвал овни да теглят колесницата му. Зевс, Аполон, Агни, Индра, Хермес, Еа, Баал са все богове, асоциирани с овните. 

Овенът винаги е бил символ на силата и властта, а също и на саможертвата. С овена до себе си вие ще имате баланс, чрез който да се изкачити до по-велики висини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар