Намери приказка

сряда, 20 ноември 2013 г.

Апатит



 

                                   (Снимка: www.daviddarling.info )

Интелект, фокус, учение, ясна концентрация, приемане, безусловна любов, стимулира мислите и идеите, комуникация, мир и хармония

Апатитът се смята за камък на зодия Близнаци, неговият елемент е въздух, а типичните му цветове –синьо, зелено, сиво, жълто (много рядко).

Апатитът е камък на проявленията. Свързан е с услугите и хуманитарните цели. Апатитът е настроен към бъдещето, но ни свързва с миналите животи. Стимулира развитието на ясновидските ни дарби и духовната настройка, задълбочава медитацията и помаа за комуникацията и самоизявата на всички нива. Балансира физическото, емоционалното, духовното и умественото, както и чакрите.


(Снимка: www.mineralminers.com)

 Писхологически апатитът повишава мотивацията. Извлича негативното мислене, което имаме за себе си и за другите. Помага за хиперактивност и аутизъм при децата. Апатитът повишава креативността и интелекта. Чисти объркването и яда, намалява раздразнителността и събужда вътрешното ни аз. Разширява знанието ни и с него истината тържествува, успокоява мъката, апатията и гнева.

Физически апатитът помага в абсорбирането на калция, заздравява хрущялите, костите и зъбите. Подобрява състоянието при артрит и ставни проблеми. Апатитът успешно помага в потискането на глада и повишава метаболизма, като по този начин окуражава здравословното хранене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар