Намери приказка

вторник, 12 ноември 2013 г.

Циркон






Цирконът е известен основно заради прозрачния си вид, наподобяващ този на диамантите. Камъкът има няколко разновидности с различни цветове. Въпреки че е безцветен, когато е чист, имайки примеси той може да бъде със син, жълт, червен, оранжев, зелен или кафяв цвят. Днес, синият циркон е най-популярният цвят. Цирконът е също и един от най-тежките камъни, което означава, че ще изглежда по-малък, сравнен с други камъни със същото тегло. 
Цирконът е познат от древни времена и получава името си от персийската дума „заргун”, която означава „златен камък”.  Бижута от циркон трябва да се съхраняват и носят с внимание, защото може да се ожулят камъните и фасетите да се нарушат. 
Цирконите имат широк обхват на лечебно приложение. Успокояват алергиите и астмата, положително влияние имат върху бронхити, настинки и общи дихателни проблеми. Антиспазмолитично действие върху черния дроб и жлъчката. Помага на носещия го да преодолее емоционални загуби, лекува умствени разстройства. Казват, че цирконът трябва да се слага веднъж месечно в суха морска сол, за да се отзареди и презареди едновременно. 
Цирконът се използва като талисман за пътешественици против диви животни и змийски ухапвания. Цирконът ще спре кървенето, ако се използва като амулет. Подсилва сърцето, подобрява апетита и може да се използва в помощ на бременни жени, които искат да родят лесно и бързо. Цирконът може да концентрира множество енергийни източници в един фокус и да даде на собственика си увереност и сила. На Изток вярват, че подобрява паметта и интелектуалните способности, култивира жажда за наука и знание за истината. А ако пък загуби блясъка си, трябва да се пазим от беда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар