Намери приказка

вторник, 15 октомври 2013 г.

Калцит



(На снимката: Спокойно сърце - калцит, кристали Swarovski, неръждаема стомана, Crimson Princess Jewelry)


Калцитът като цяло повишава и увеличава енергията, защитава и центрира, заземява, помага в постигането на вътрешен мир.

Синият калцит е успокояващ камък, който носи стабилност. Стимулира доверието в собствените ни сили и подобрява паметта. Доста помага за проблеми с нервите. Казва се, че е ефективен срещу мързел, което го прави идеален за студенти, тъй като помага да се запомнят уроците. Помага за комуникацията между хора с противоречиви възгледи.

Чистият калцит помага да виждаме скрития смисъл в обичайната комуникация.

Белият калцит подобрява паметта, лечението.

Зеленият калцит привлича пари, успех, просперитет, плодовитост, а също е добър за интуицията и ясновидските способности.

Жълтият калцит стимулира интелекта, помага за оранизация на мислите и информацията. Меденият калцит е камък, който нежно увеличава енергията. Също помага в предизвикателствата, свързани с промяната като цяло. Увеличава ясновидските способности, астралната проекция и висшето съзнание.

Оранжевият калцит балансира емоциите, премахва страха, превъзмогва депресията, както и премахва проблемите, които ви пречат да постигате целите си. Особено помага при премахване на фобии, както и възстановяването на умствения и емоционалния  еквилибриум.

 Червеният калцит енергизира и премахва токсините. Също така има способността да носи стабилност във волята и повишаваа вътрешната сила. Добър е в решаването на проблеми и привлича любов. С негова помощ изчезват страховете, успокоява тревожността.

 Розовият калцит понякога е наричан рейки камък. Има нежна, но могъща енергия, чудесен помощник в рейки лечението. Розовият калцит успокоява и лекува сърдечната чакра. Изпълдва сърцето с универсална любов и любов към себе си. Предлага надежда за най-доброто. Чрез него започваме да се грижим повече за себе си. Спира кошмарите.

Виолетовият калци е много успокояващ камък, който помага при скръб.

Черният калцит премахва депресията, сърдечната мъка, тревоността при загуба на работата. С него виждате светлината в края на тунела и тя не е от влака.

Сивият калцит носи спокойствие и мир. С него стоим настрана от хаоса и свръхемоционалността в ежедневието си. Намалява травмите от кармичните проблеми.
Повечето камъни от този вид имат двойно пречупване. Ако начертаете на лист хартия линия, а после сложите калцит върху нея и я погледнете през него – тя ще бъде двойна. Това качество позволява на калцита да се използва в магиите за удвояване на силата им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар