Намери приказка

сряда, 23 октомври 2013 г.

Цветовете и тяхното значение: ЗЛАТИСТО




Цвят на богатство, успех и статус

Златното е цвят на успеха, постиженията и триумфа. Асоциира се с охолство и просперитет, лукс, качество, престиж и изисканост, стойност и елегантност. Материални богатства и екстравагантност.

Оптимистично и позитивно, златното добавя богатство и топлина към всичко, до което се докосва, осветява и подобрява нещата около себе си. златното се асоциира с високи идеали, мъдрост и разбиране, просветление. Вдъхновява знание, духовност и дълбоко разбиране за собственото ни Аз и душата ни.

В значението на цветовете златното е щедро и даващо, състрадателно и любящо, патрон, споделящ мъдростта, знанието и богатството си с другите.

Този цвят е за победителите – първото място, златния медал.

Самоуверен, страстен и хващащ окото. Златното е топъл цвят, който може да е блестящ и щастлив, както и мек, убит и традиционен. Ярките нюанси на златното хващат окото с яркостта си, докато по-убитите тонове са дълбоки, топли и интензивни.

Златното се асоциира с царствеността навсякъде по света, заедно с пурпурното.

Обградените от твърде много златно стават егоисти и опортюнисти в стремежа си за повече власт и влияние.

Ако живеете под нагитвното влияние на златното, може да не се доверявате лесно, имате страх от успех и богатство, дори проявявате страх от провал. Може да бъдете егоистични и изискващи, да ви липсва доброта и щедрост до крайности.

Позитивни черти: успех, охолство, богатство, разбиране, самооценка, мъдрост, състрадание, любов, страст, харизма, оптимизъм, позитивност, мъжественост.

Негативни черти: страх от успех, страх от богатство, егоцентризъм, взискателност, липса на доверие, изкуственост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар