Намери приказка

сряда, 30 октомври 2013 г.

Цветовете и тяхното значение: Сребристо



(Снимка: Комплект Капан за сънища, Crimson Princess Jewelry)

 

Цвят на светлина и отражение

Сребристото има женствена енергия, свързва се с луната, приливите и отливите, свободна, емоционална, чувствена и мистериозна. Успокоява и пречиства.

От психологична гледна точка то сигнализира, че е време за отражение и промяна на посоката, тъй като осветява пътя напред. Помага с пречистването и освобождаването от умствения, физическия и емоционалния стрес и блокажи, отваряйки нови врати и давайки светлина над пътя към бъдещето.

Сребристото вдъхновява интуицията, ясновидството и телепатията. Отразява енергията, която е подадена, независимо дали е положителна или отрицателна.

В значението на цветовете сребристият цвят се свързва с престижа и богатството. Възприема се като бляскав, изискан, свързва се с женската енергия, просперитет и модернизъм.

Сребристото възстановява равновесието и стабилността в женската сила и духовната енергия. Защитава се от външна негативност, връщайки я откъдето е дошла. Този цвят е много разнообразен – от една страна е бляскав, хай тек, модерен, а от друга – примамващ, блещукащ и елегантен.

Сребристото е почтено, учтиво, с достойнство, самоконтрол, отговорно е, търпеливо, решително и организирано – чувства се добре в корпоративния свят и с онези, които са на позиция с голяма отговорност.

В баланс с черно и бяло, сребристото е добър критик, не стига крайности, състрадателно е и има добро чувство за справедливост. Традиционно, сребристото  се използва за 25-та годишнина и се свързва с грациозното остаряване на онези със сребриста коса.

Този цвят работи добре и с други цветове, защото отразява енергията им, когато се намират около него. Има подобна на сивото енергия, но е по-лека и оптимистична.

В негативен аспект сребристото може да бъде нерешително и необвързващо се, убито и безжизнено в един безцветен свят, неутрално, студено и неискрено. Двулично и заблуждаващо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар