Намери приказка

понеделник, 7 октомври 2013 г.

Символи: Елен




Когато срещнем елена в дивата природа, дъхът ни спира – очаровани сме от грациозността им и деликатния им вид. Нежната красота на тези животни не останала незабелязана от нашите предци.
Еленът се свързва с изкуството, особено с поезията и музиката за древните келти, заради грациозната им форма. Келтите вярвали, че елените са свързани със света на феите и биха повели техните воини в гората.
Келтите и индианците наблюдавали, че еленът е много схватлив при търсенето и намирането на най-добрите билки. Тези земни хора следвали елена до находища на билки – много от които се оказвали много полезни за медицински цели.
Еленът символизира любов, грация, мир, красота, плодовитост, растеж, духовност, креативност, охолство, любящ е и бдителен.
Както еленът има тайнствено усещане къде да намери най-зелените и свежи билки на земята, така ние можем да помолим елена в нас да открие нашите съкровища. Докато медитирате, отидете на духовна разходка с елена. Вижте се как се разхождате в гората, а той ви води към невероятните дълбини на душата ви. Всяка крачка, която правите, ви води все по-надълбоко към съкровищата ви.
Еленът, особено сърната, е безкрайно щедър. Сърцето му пулсира с меките вълни на добротата. Отвърнете на тази доброта, като предложите доверието си. Ще бъдете наградени, като ви заведе при най-силното духовно лекарство, което може да си представите.
В Китай еленът е символ на щастие и късмет. Името му на китайски е омоним на думата за охолство.
Еленът се свързва със зората, луната и посоката изток. Онези, които искат да инвокират символичното значение на елена, може да имат най-голям късмет, докато използват тези асоциации. Например, може да почетем този тотем по време на пълнолунието, за да подобрим или извлечем някои от качествата му. също така, почитането му на изток по време на зората ще ни отвърне с отзивчивост. Не е нужно да правите нещо помпозно, едно просто кимване с глава и тихо „Благодаря!” ще са достатъчни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар