Намери приказка

неделя, 18 август 2013 г.

Цветове: Оранжево – цветът на приключенията и социалната комуникация


  
 
Оранжевото излъчва топлина и щастие в комбинация с физическа енерия и стимулацията на червеното с жизнерадостността на жълтото. Оранжевото се свързва с онова предусещане, което изпитваме с вътрешностите си, с инстинкта и интуицията. Оранжевото ни предлага емоционална сила в трудни моменти и ни помага да се възстановим след разочарования и отчаяние, както и да се надигнем след скръб и мъка.


 


Цветната психология на оранжевото е оптимистична и приповдигаща, освежаваща духа ни. Всъщност, оранжевото е толкова положително, че трябва да намерим начин да го използваме в ежедневието си, дори и да е само под формата на оранжева химикалка. 
Оранжевото ни носи спонтанност и позитивност в живота, страхотен цвят за трудни икономически времена. Държи ни мотивирани и ни помага да гледаме от добрата страна на нещата. С неговия ентусиазъм за живот, този цвят се свързва с приключенията и поемането на рискове, вдъхновява физическа самоувереност, състезателен дух и независимост. 
Във връзка със значението на цветовете, оранжевото е екстроверт, без морални задръжки, често окуражава ексхибиционизъм, или поне фукня. Този цвят се свързва със социалната комуникация, стимулира двупосочни разговори. Топъл и приветлив цвят. Стимулира физически и умствено, за да накара хората да мислят и да говорят.
В същото време, той стимулира и апетита. Ако обичате да имате много хора на кухненската маса, оранжевото ще ги кара да си говорят и да ядат за дълго време. Много ресторанти използват пастелни тонове на оранжевото, като прасковено или кайсиево, например, в интериора си, за да повишат апетита и социалните взаимоотношния сред клиентите си.
Оранжевото е най-неподходящият цвят за кухнята ви, ако се опитвате да отслабнете. То помага в асимилирането на нови идеи и освобождава духа от неговите ограничения, докато окуражава да уважаваме себе си и другите.
Това е най-отхвърляният и подценяван цвят на нашето време. Младите хора, обаче, реагират добре на него, тъй като има дъх на младост и импулсивност.
Позитивни черти: социален, оптимист, ентусиаст, весел, самоуверен, независим, екстроверт, без морални задръжки, с приключенски дух, поемащ рискове, креативен, с топло сърце.
Негативни черти: изкуствен, неискрен, зависим, глезещ се, ексхибиционист, песимист, несоциален и твърде горд.
Видове оранжево:
Прасковеното окуражава комуникацията и разговорите. Подтиква ни да извадим добрите маниери от прашасалия шкаф и кара хората да се отпуснат. Има всички черти на оранжевото, но по един по-мек, нежен и внимателен начин.
Златистото оранжево е цвят, който дава жизненост и самоконтрол.
Кехлибареното помага да сме по-самоуверени и да имаме по-голямо самоуважение. Може да добави и щипка арогантност към това.


Прегоряло оранжево – негативни вибрации, които говорят за прекомерна гордост, напрегнатост и агресивност.
Тъмно оранжево – то говори за свръхсамоувереност и свръхамбициозност. Опитва се твърде много да докаже стойността си и да има добро самоуважение, но когато се проваля, което е често, започва да се пропуква. Цвят на опортюнистите. 

Оранжевото е цвят на огъня. Под влиянието на слънцето, зодия Лъв и зодия Стрелец. Сакралната чакра отговаря на този цвят. Влияе на бъбреците, уретрата, пикочния мехур, лимфните възли, спермата, адреналина, храносмилането. Използва се в окултни заклинания за премахване на депресия, чувство на изоставеност, за повишаване на възможностите, щастието, умственото осезание, за чупене на бариери, за материални изгоди, доброта, за заключването на магия, за жътва, сила, доминантност, юридически въпроси.
Оранжевото е могъщ цвят. Той е един от лечителите. Един от цветовете на късмета е оранжевото. Ако имате нужда от промяна, независимо каква, горете оранжева свещ за 7 нощи.
Докато червеното се асоциира с огнената жега, оранжевото се асоциира с приятната топлина на слънцето. Динамичен цвят, който предлага повече контрол,отколкот червеното. Любопитството е водеща характеристика на този цвят, а снего идва и търсенето на нови неща.
Заобиколете се с оранжево, ако искате:
-                     да вдъхнете живот на нещата, когато усещате, че всичко се влачи.
-                     Да бъдете по-съпричастни в нещо
-                     Да повишите креативността
-                     Да се освободите от нещата, когато стават твърде сериозни

Оранжевите полускъпоценни камъни съдържат някои от енергиите на червеното, но са по-нежни и с по-креативен дух. Използват се за повишаване на личната сила и са полезни за хора, които имат нужда от повече самоувереност. Носете или сложете оранжев камък из дома или офиса си, за да стимулирате креативност, бързина на ума, способност да се приспособявате към промените.
Оранжеви камъни са карнеолът, оранжевият калцит, огненият опал, мандариновият кварц, оранжевият кианит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар