Намери приказка

вторник, 13 август 2013 г.

САПФИР




 
                                             Кралица Силвия, Швеция

Сапфирът е вторият по здравина кристал, който Майката Природа е създала, след диаманта. Неговата рядка красота и изръжливост правят сапфирът доста популярен сред благородниците. Средновековен историк пише, че кралете носели този кристал, за да ги пази от беда, да предотвратява ревността на двора им. Сапфир, носен при подписването на примирие, осигурявал истинско примирие и прекратяване на кръвопролитията. Казва се, че отровна змия, оставена в съд със сапфир, ще умре със сигурност, тъй като той пази от отрова.
Има древен персийски мит, който разказва за гигантски сапфир, на който лежи Земята, а небето е отражението на този син кристал. 

Звезният сапфир се е използвал в миналото като защита от уроки. В Европа се използвал, за да отрази и изпрати обратно зли заклинания към изпращача им. Алхимистите асоциирали сапфирът със стихията въздух, а в Индия го смятали за камъка на Сатурн и вярвали, че е портал към небесното царство.
Сапфирите могат да се използват, за да се отворим да получим небесните послания. Помагат ни да отделим само информацията, която ни е наистина нужна. Този камък се използва по време на медитация и с него може да открием скрития си потенциал, да изострим визията за живота си, да разчистим умствената пътека, за да започнем пътешествието си.
Сапфирити ни помагат да работим за постигането на материалните си мечти и желания, както и да задържим богатството, след като сме го получили. Той ще поддържа честността и лоялността между партньори и колеги. Жълтият сапфир е идеален за нежна работа с остатъчните рани от детско насилие. Дава защитен щит по време на лечебния процес и позволява лесно да се изразят думите, които са нужни за освобождаване на болката.
Сапфирът е най-ефективен при лечението на нервната система. Регулира функцията на щитовидната жлеза и се използва при липса на апетит или нервно сърце.
В далечния Изток се използва срещу холера. На психологично ниво дава на пациента фокус и намерението да се излекува, което помага при лечението на тялото. Заздравява стените на кръвните клетки и спира кръвотечението от носа. Сините и зелените кристали имат силни лечебни енергии. Зеленият сапфир притежава силна възстановяваща енергия, идваща от връзката му с Майката Земя.
Гърците асоциирали сапфира с бог Аполон, ак амъкът се носел, когато хората ходели на консултация при оракула в Делфи. Ако получите видение, сапфирът ще ви помогне по-лесно да разберете какво ви е било показано. Лечителите могат да използват зеления и жълтия сапфир, за да открият проблемите на пациента. Сапфирът трябва да се разтоварва, а в същото време – зарежда, с морска сол, по възможност да се избягва излагането на слънчева светлина.
Цар Соломон и Авраам носели талисмани от сапфир, а Десетте божи заповеди, дадени на Мойсей били гравирани на плочи от сапфир. Будистите вярвали, че носи просветление, хиндуистите смятали сапфира за един от великите камъни и го носели в храмове като приношение.
Черният сапфир носи увереност в собствената ни интуиция. Защитава, заземява, освобождава ни от тревожността и мъката, талисман за търсене и задържане на работното място.
Зеленият сапфир носи преданост и интегритет. Окуражава състраданието, стимулира виденията, подобрява паметта за сънища.
Оранжевият сапфир ни дава креативност, чувственост и духовност, обединени в едно. Талисман е за художници, писатели и певци.
Розовият сапфир ни помага да сме гъвкави. Стимулира емоциите и окуражава любовта, прошката и пускането на миналото.
Виолетовият сапфир събужда нашата духовна страна. Стимулира медитацията, отваря коронната чакра.
Белият сафир ни носи мъдржстта и силата на духа, дава ни вътрешна решителност, нужна за преодоляване на препятствията по духовната ни пътека. Носи ни яснота на ума и комуникация с по-висши наставници.
Жълтият сапфир ни носи просперитет. Не само че ни асистира в придобиването на финансово охолство, но и стимулира вътрешната воля чрез чакрата на слънчевия сплит, за да се фокусираме и да сбъднем целите и амбициите си. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар