Намери приказка

събота, 10 август 2013 г.

Цветовете и тяхното значение: Пурпурно и теменужено, виолетово




 (На снимката: Сърцето на Пурпурния ангел - флуорит, кристали Swarovski, елемент със сребърно покритие, неръждаема стомана, Crimson Princess Jewelry)

Пурпурното се свързва с въображението и духовността. Стимулира въображението и вдъхновява да имаме високи идеали. Позволява ни да се докоснем до дълбоките си мисли. Разликата между виолетовото и пурпурното е, че виолетовото е във видимия светлинен спектър, дъгата, където пурпурното е смес от червено и синьо. Виолетовото има най-висока вибрация във видимия спектър. Докато виолетовото не е толкова наситено, колкото пурпурното, тяхната есенция е подобна. Имената им са взаимозаменяеми и значението на цветовете е близко. И двата цвята имат енергията и силата на червеното с духовността и целостта на синьото. Съюз между тялото и душата, който създава баланс между физическите и духовните ни енергии.
Пурпурното или виолетовото помагат на онези, които търсят смисъла на живата и духовна пълнота – то разширява нашето осезание, свързва ни с висшето съзнание. По тази причина се свързва с трансформацията на душата и философите по света често са привлечени от този цвят.
В значението на цветовете, пурпурното и виолетовото представят бъдещето, въображението и сънищата, докато духовно успокояват емоциите. Те вдъхновяват  и усилват ясновидските способностти и духовното просветление, докато в същото време ни дъжат заземени.
Виолетовото се свързва с фентъзи света и нуждата да избягаме от рутината на ежедневието. Мечтателят, който бяга от реалността. Пурпурното и виолетовото, от психологична гледна точка, дават хармония на ума и емоциите, допринасят за умствения баланс и стабилност, за мира, връзка между духовния и физическия свят, между ума и действията. Виолетовото и пурпурното са добра подкрепа при медитация. 

 (На снимката: Ключът към Тайната градина  - кристали Swarovski, тел, месинг, сатен, Crimson Princess Jewelry)

Виолетовото вдъхновява безусловна и безкористна любов, в която липсва егото, окуражава чувствителността и състраданието. Виолетовото може да бъде чувствително към всички форми на замърсяване в околната среда днес, независимо дали е на въздуха, на шума, зрителни или хранителни. Това води до податливост на болести и алергии, уязвимост в ежедневието. Виолетовото подкрепя креативните цели и търси вдъхновение и оригиналност. Това е цветът на човеколюбието. Комбинира мъдрост и сила с чувствителност и смиреност.

 (На снимката: Сърцето на мистика - яспис далматинец, неръждаема стомана, кристали Swarovski, сатен, Crimson Princess Jewelry)

Пурпурното се свързва с царствеността и благородничеството, създава образ на лукс, богатство и екстравагантност. Пурпурното има власт. Има богатство и качество, което изисква уважение и респект. Пурпурното е амбициозен и самоуверен лидер. Твърде много от този цвят може да доведе до депресия. Много внимателно трябва да се използва при хора, които са податливи на депресивни състояния.
Позитивни черти: необичаен и индивидуалист, креативен, изобретателен, ясновидец, интуитивен, човеколюбец, неегоистичен, неограничен, мистериозен, фантазия, бъдеще.
Негативни черти: незрялост, непрактичност, циничност, надменност, надутост, арогантност, мошеник, корумпиран
Видове виолетово и пурпурно:

 (На снимката: колие Purple rain, Crimson Princess Jewelry)

Лавандулово – светло пурпурно с лек синкав отенък, светло виолетово. Цвят, привлечен от красивите неща. Има нюанс на крехкост, чувствителност и уязвимост.
Люляково – блед, убит виолетов цвят, с лек розовеещ нюанс. Незрялост, изкуственост, младост. Отворен и ентусиазиран, обаятелен, романтичен и суетен

(На снимката: Сърцето на краля, аметист, неръждаема стомана, сатен, Crimson Princess Jewelry) 

Бледомораво – някъде между лавандуловото и люляковото. Помага ни да вземаме правилните решения и да правим добри избори. Свързано е със справедливостта и това да се направи правилното нещо. От друга страна, индикира  обикновения човек, който се опитва да се изкачи по социалната стълбица. 

(На снимката: Сърцето на Пролетта - аметист, тел, сатен, Crimson Princess Jewelry)

Аметист – мистичен цвят, отваря интуитивните канали. Защитава уязвимите и помага на човеколюбците. Цвят на еволюиралата душа.


Сливовото е червеникаво пурпурен цвят. Старомоден цвят, почитан и свързван със семейните традиции. Тесногръд и консервативен, винаги ще ви поучава.
Дълбоко пурпурно – тъмен цвят, свързван с духовното. Могъщ цвят, който може да носи арогантност и безпощадност. 


Виолетовото и пурпурното са цветове на Меркурий, Сатурн, зодия Козирог, Юпитер, зодия Близнаци и зодия Стрелец. Отговаря за челната чакра, за лицето, нервната система, горните дихателни пътищо, костите, очите, ушите, хипофизната жлеза, емоциите. Използва се за гадаене, за освобождаване от емоционална болка, за духовна защита, за лекуване на наранена гордост, духовност, мъдрост, за повишаване на ясновидските сили, за медитация, за справедливост, прошка, окултни сили, скрити сили, памет, интелигентност, комуникация, образование, съобщения, студенти, търговци, редактори, писатели, рекламисти, астрология.  


Пурпурното е цвят на добрата преценка. Ако се обградите с лилаво, ще имате душевно спокойствие. Използнва се за символизиране на магията и мистерият, както и царствеността. Тъй като червеното и синьото, от които е създаден, са най-топлият и най-студеният цвят, то пурпурното се смята за идеалния цвят. Повечето деца го обичат, а също и художниците. 


Обградете се с виолетово, ако искате:

-                    да използвате въображението си на макс
-                    да ребалансирате живота си
-                    да премахнете препятствията по пътя си
-     да успокоите  свръхактивността си или да се енергизирате от депресията

Качествата на виолетовите и пурпурните камъни се асоциират с пречистването и мистицизма. Използват се за медитация и за изостряне на ясновидската осезнаемост, връзка с по-вишсето ни аз, повишаване на въображението и вдъхновението.
Ето и коио камъни спадат към този цвят: аметист, флуорит, сугилит, лепидолит, турмалин, гранат.
Носете лилаво, ако искате фантазия, мистерия и въображение в живота си. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар