Намери приказка

четвъртък, 8 август 2013 г.

Халцедон




(На снимката: Небесно сърце - халцедон, кристали Swarovski, неръждаема стомана, сатен, Crimson Princess Jewelry )



Халцедонът е идеален за успокояване и възстановяване на баланса – от съзнателността, през вътрешното дете, та чак до животинското ни аз. Името на този камък идва от гръцкия пристанищен град Халцедон. Древните цивилизации на Египет, Гърция и Рим използвали камъка в бижута и всякакви вещи, защото смятали, че той давал на собственика си определени сили.
Халцедонът се смята за  Камъка на говорителя, на онзи, който трябва да си мери приказките. Окуражава размислите и медитацията, подготвя ни за действие, но ни помага да сдържаме думите си, за да не съжаляваме за тях.
Халцедонът абсорбира негативната енергия и я разсейва преди да се предаде нататък. Подкрепя братството и добрата воля, отваря съзнанието за нови идеи, вменява любящи и щедри чувства.
Смята се за свещен камък от индианците, които го използвали, за да получат стабилност по време на своите церемонии.
Синият халцедон е чудесен кристал за публични говорители, за онези, които говорят, за да си изкарват прехраната. Адвокати и политически говорители ще имат положителното влияние на този камък, ако го докосват до върха на езика си, слушайки опонентите си. Така ще подобрят своите аргументи.
Актьорите също може да го търкат на устните и гърлото си, докато певците може да изпият чаша вода, в която е имало халцедон за 1 час, преди да излязат на сцената. Носенето на този камък около врата им помага да преодолеят сценичната треска и страха от говорене пред хора.
Като камък на мира, синият халцедон окуражава спокойствието в дома за онези, които непрекъснато се карат. Също е полезен камък за ежедневни пътувания до работното място, или стресови пътувания с деца.
Принцесата ви предупреждава, че информацията тук не е заместител на посещението при лекаря или лекарствата.


(На снимката: Небесно сърце - халцедон, кристали Swarovski, неръждаема стомана, сатен, Crimson Princess Jewelry )



Халцедонът е добър камък за лечение на хронични болки и възпаления на гърлото. Защитава срещу обща слабост, лоши настроения, обсесивна ревност, депресия. Намалява сомнанбулството, успокоява измръзнали места по кожата и тялото, източник е на защита по време на пътуване.
Халцедонът успокоява самосъмнението и носи мир във вътрешните размисли. Премахва агресивното поведение и носи оптимизъм. Синият халцедонуспокоява и центрира емоционалното енергийно поле. Много добър камък за всички, които имат склонност да се тревожат. Помага и на онези, които изпадат в нерационален гняв, страх, паника или тревожност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар