Намери приказка

понеделник, 15 юли 2013 г.

Символи: КАЛИНКА







Калинките не са по-големи от гумичката на молив, някои дори по-малки, и имат различно оцветяване – червено, оранжево, розово, жълто и черно. Могат да имат до 20 точки, или нито една.
На английски калинката се нарича „ladybug”, което произлиза от това, че това насекомо е посветено на Дева Мария и е наричано в началото „бръмбарът на нашата Дева”.  
Въпреки че калинката принадлежи на семейство Бръмбари, тя е обичана от хората. Малкият и размер е знак за нежна и любяща натура, излъчват също сигнали, че са безопасни. Макар и малки, те са безстрашни. Страхът не може да съществува в радост, калинката носи съобщение за обещания, тъй като ни свързват отново с радоста на живота. Трябва да пуснем страховете си и да се върнем при корените си, да обичаме. Трябва да възстановим вярата във Вселената, да преодолеем себе си, егото си и да позволим на живота ни да върви в правилната посока.
Калинката е най-позната като символ на късмета. Когато калинка кацне върху вас, желанията ви ще се сбъднат. В азиатските култури се вярва, че ако хванете и пуснете калинка, тя ще отлети до любимия или любимата ви и ще прошепне името ви в ухото им. Когато вашата истинска любов чуе вашето послание, тя ще хукне към вас.
В Ирландия калинката се счита за символ на защита.
Древните фермери смятали калинката за добър предвестник, тъй като контролира популацията на листни въшки.
Калинката е също и любовен символ – има предания, че колкото точки има на гърба си, толкова месеци ще минат, преди желанието за любов да се сбъдне. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар