Намери приказка

вторник, 23 юли 2013 г.

ЦИТРИН




 (На снимката: колие Слънчево сърце - цитрин, кристали Swarovski, , неръждаема стомана, сатен, Crimson Princess Jewelry )


Естественият цитрин е основен камък на изразяването, въображението и личната воля. Носи силата на слънцето, топъл и успокояващ, енергизиращ, вдъхващ живот. Стимулира чакрите като слънчевата светлина на пролетта, прочиства съзнанието и подбужда душата за действие. Събужда креативността и въображението у всеки, поддържа процеса на превръщане на мечтите и желанията в реалност. Със своята жълта енергия цитринът насърчава пълнотата на живота, новите начала и преследването на нови цели. Естественият цитрин не задържа и не акумулира негативна енергия, а по-скоро я трансмутира, заземява я, правейки я полезна за околната среда. Работи върху превръщането на негативни мисли и чувства в положителни. Това е един от двата кристала на света, които нямат нужда да бъдат пречиствани  - другият е кианитът.
Наричан е Камъкът на търговеца, заради свойството си да привлича парите, а и да ги задържа. Насърчава щедростта и споделянето на добрия късмет. Цитринът помага на всякакви дейности, свързани с бързи пари. Носете в джоба или чантата си, за да привличате потока на парите, но и да ограничите излишното харчене.
Добър камък за работещите в сферата на продажбите, банкирането, казина, спортни и фитнес инструктори, медии. Силна подкрепа дава на медицински персонал, лечители. Заздравява вътрешната светлина и разпалва креативността. Идеален за артисти и художници.
Помага за връзките със семейството или групови проблеми, дава решения на проблемите и помага да се разбират хората по-добре.
Носенето на цитрин привлича любов и щастие, пази от онези, които ще ви разбият сърцето, ефективен щит срещу омраза и ревност.
Да подарите ангелче или сфера от цитрин на новородено, ще му донесе интелигентност, здраве, щастие, любопитство, самоувереност и лечебна мъдрост.
Парчета цитрин, разпръснати там, където светлината пада върху тях, изчистват недоброжелателни духове от мястото. Пръскайте с цитринов еликсир, за да предотвратите връщането на отрицателната енергия.
Цитринът може да изостри агресивността на някои хора, за това трябва да се внимава с него. Не е подходящ за лесно гневливи и раздразнителни хора, а също и за клюкари.
Цитринът повишава физическата стамина и енергия, подкрепя ендокринната система, подобрява метаболизма. Балансира щитовидната жлеза. Стимулира храносмилането, панкреаса и жлъчката. Помага за здравето на ноктите, кожата и косата.
Цитринът отваря по-висшето ни съзнание, за да приемем радостта от живота, да пуснем гнева и негативните чувства далеч от нас, както и страховете и саморазрушителните наклонности. Добър камък за преодоляване на депресия, намалява чувствителността към критики и вдъхновява самоизразяването. Повишава самочувствието, а като помага да пуснем миналото, позволява да продължим напред с оптимизъм и наслада от новите емоции и приключения.
 Цитринът е камък на гръцката богиня на жътвата Деметра, кояго носи поля, пълни с жито и любов.  Цитринът почита и египетската богиня на войната Секхмет. Тя е най-могъщата богиня на Долен Египет и е с глава на лъв и тяло на красива жена.
Всички златисти кристали почитат гръцката богиня на любовта Персефона.
За цитрина се вярвало, че прави мъжете красиви и интелигентни, а стерилните жени – плодовити и щастливи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар