Намери приказка

сряда, 24 юли 2013 г.

Цветовете и тяхното значение: СИНЬО






(На снимката:  колие Сърцето от перлената синева - естествени перли, содалит, неръждаема стомана, сатен,
Crimson Princess Jewelry)
(На снимката:  Сърцето на морската шир - далматински яспис, кристал Swarovski, неръждаема стомана, сатен
Crimson Princess Jewelry)
(На снимката: Сърцето на лагуната - тюркит, неръждаема стомана, кристал Swarovski, сатен
Crimson Princess Jewelry)
(На снимката:  Небесно сърце - халцедон, кристали Swarovski,неръждаема стомана, сатен
Crimson Princess Jewelry)


Синьото е цвят на доверие и отговорност, лоялност. Искрен, резервиран, тих, не обича да създава шумотевици. Синьото не обича конфронтацията и прави нещата по свой си начин. От психологична гледна точка, синоьото е надежно и отговорно. Този цвят разкрива вътрешна сигурност и самоувереност. Може да разчитате на него да поеме контрола и да направи правилното нещо в трудни времена. Има нужда от ред и посока в живота, включително в работното и домашното място.
Синьото търси мир и спокойствие над всико друго. Намалява стреса, създава усещане за спокойствие, релаксация и ред – определено се чувстваме спокойни, когато лежим по гръб и гледаме прекрасното ярко синьо небе. Забавя метаболизма. Колкото по-бледо е синьото, толкова повече свобода усещаме.
Синьото комуникацията лице в лице, особено онази с глас – казването на истината чрез вербалната комуникация, учител, публичен говорител.
Синьото е идеалист, подобрява изразяването на собственото аз и способността ни да комуникираме нуждите и желанията си. Вдъхновява ни за по-висши идеали.
Мъдростта на този цвят идва от по-високото ниво на интелигентност, на духовна перспектива.
Синьото е цветът на духа, на посвещението и религиозното учение. То  също е и онзи, който помага, спасителят, приятелят в нужда. Успехът му се определя от качеството и количеството на неговите връзки. Той дава, не взима. Трудно е да изградиш силни и пълни с доверие връзки, а предателството силно наранява синьто.
Синьото е консервативно и предсказуемо, безопасен цвят. Най-универсално харесваният цвят от всички, може би точно защото е безопасно. В същото време, синьото е упорите и решено да успее, независимо какво преследва като цел.
Промяната е трудна за този цвят, защото не е гъвкав, особено пред нови идеи и неща. Той трябва да я обмисли, да я анализира, бавно и внимателно, за да може да я вмести в своята собствена приемлива версия на реалността. Синьото е носталгично, цвят, който живее в миналото, свързва всичко, което преживява сега и вбъдеще, с миналото.
Позитивни и негативни черти:
Позитивни ключови думи: лоялност, доверие, тактичност, надеждност, отговорност, консерватизъм, грижовност, загриженост, идеалист, подреден, авторитет, посвещаване, мирен и покоен.
Негативни ключови думи: вдървеност, измамен, презрителен, суеверен, емоционално нестабилен, твърде консервативен, предсказуем, слаб, непрощаващ, манипулиращ, неверен.

Видове синьо:

Бледо синьо – вдъхновява креативност и свобода
Небесно синьо – един от най-спокойните цветове, безгранична любов. Не заплашва окуражва натури, които да помагат, за да се преодолеят препятствията. Универсален лечител
Лазурно синьо – цвят на истинско задоволство, вдъхновява решителност и амбиция за постигането на велики неща.
Тъмносиньо – цвят на консерватизма и отговорността. Въпреки че изглежда хладен, спокоен и сдържан, това е цвят на неемоционалния тревожещ се, който потиска чувствата си, хипократ и песимист. Тъмносиньото може да бъде състрадателно, но среща трудности да изрази това. Сериозен мъжки цвят, който представя знание, власт и се използва често в корпоративния свят.

В окултния свят синьото се свързва с водата, Юпитер, Луната, зодия Дева, Козирог, Водолей, Риби, отговаря за гърлената чакра. Влияе на врата, гърлото, щитовидната жлеза, дробовете, ушите, ума. Повишава мъдростта, богатството, радостта, възможностите, мира, истината, лоялността, щастието. Премахва объркването, напомня за океана, издигане. Свързан е с дългите пътувания, висшето образование, политическата власт, чуждите култури и страни, религия, философия, публичност, късмет, растеж, спорт, коне. Синьото е цвят на лекари,  търговци, полицаи, психолози.
Синьото е най-студеният цвят – на небето, океана, съня и здрача. Древните египтяни използвали лапис лазули, за да представят небето. Синьото символизира и Дева Мария. Син ирис означава, че твоето приятелство е много важно за мен. Сините полускъпоценни камъни се носят, за да сме спокойни – като сапфир и син топаз. Лапис лазули и лазурит повишават ясновидските сили.
Допуснете синьото в живота си, ако искате да сте спокойни сред хаоса, да отворите път на комуникацията, да разширите перспективите си за научаване на нова информация, мир и усамотение.
Сините камъни се използват, за да успокоят разбеснелите се емоции. Носят утеха и облекчение на онези, които сънуват кошмари или не могат да спят. Предлагат вдъхновение и повишават качеството на комуникацията.
Ето и някои от камъните:
Содалит
Тюркоаз
Аквамарин
Син кварц
Лапис лазули
Син кианит
Син апатит
Ангелит
Хризокола
Сапфир
Син авантюрин
Син турмалин

Носенето на синьо е за стабилно, спокойно и консервативно чувство. Всички нюанси на синьото ще ни помогнат да имаме лесна комуникация, независимо дали със себе си, или с другите. Използвайте синя хартия за бележки, които искате да запомните – реч или друга инфромация. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар