Намери приказка

четвъртък, 25 юли 2013 г.

Да защитим ума, дома и спокойствието си


Всеки се чувства в един или друг момент заплашен, застрашен от нещо. Най-важно е, обаче, да не се чувстваме така у дома си. И тъй като знаем, че не можем да избегнем съдбата си, то поне можем да не я предизвикваме, като бъдем твърде уязвими за негативните енергии, които се просмукват в домовете ни - от съседите, от улицата, от града, от новините, от нас самите. няма нищо по-силно от съзнанието, което може да ни срине на колене от неизлечима болест, само защото сме си внушили, че сме болни, а после да ни излекува, когато се успокоим и повярваме, че сме здрави. Затова, когато съзнанието е нахранено и сито с успокоение, всичко е наред. А сега Принцесата ще ви даде няколко идеи как да защитите дома и съзнанието си от злото и отрицателните влияния. 
  • Харесайте си няколко от камъните, за които Принцесата е писала и имат силна защитна енергия (доста от тях имат). Ахатът може да е един от тях. Сложете един или повече от избраните камъни в бяла торбичка и я завържете с червена прежда или мулине. Закачете торбичката някъде от вътрешната страна на входната врата. За по-силен ефект може да смесите различни видове камъни. Не забравяйте да ги пречистите под течаща вода преди да ги сложите в торбичката. 
  • Вземете стара обувка, желателно е да е кожена и затворена, не сандал или чехъл. Сложете в нея пирони, карфици, игли, габърчета, парчета счупено стъкло, докато не я напълните. Добавете розмарин, босилек, дафинов лист или имел, за да допълните обувката. Ако живеете в къща, закачете я на тавана, или в мазето. Ако живеете в апартамент, намерете й място, където няма да пречи и ще бъде част от декорацията. докато я закачате, изречете подобни на тези думи: 
 "Този амулет поставям днес 
да пази къщата ми със своята сила."

Добре е да чувствате думите свои.

  • Намерете някоя голяма бутилка, стъклена и прозрачна. (Продават подобни в магазините за худонически и крафт материали и не са скъпи). Напълнете бутилката с малки кончета от различни цветове, но без черен, и нека са само от 3 до 9 сантиметра. Всеки конец трябва да се пуска поотделно, а докато го пускате, казвайте нещо подобно:
Завържи злото!
Завържи злото!
Завържи злото!

Това може да ви отнеме време, но когато напълните бутилката, запушете я и я сложете на някой прозорец, на тавана или в някой шкаф.

  • Може да си направите така наречената Вещерска бутилка. Съберете розмарин, игли и карфици. Напълнете малък буркан с тези три съставки, като изричате следното, докато правите това: 

Карфички, игли, розмарин и вино
в тази моя вещерска бутилка, 
Пазете ни от щети и беди, 
такава е моята воля и нека да бъде!

Важно е да визуализирате, че билките ще направят точно това. Когато бурканът се напълни, налейте червено вино. След това го затворете и запечатайте с восък от червена свещ. Заровете го в най-отдалечения ъгъл на двора или на най-незабележимото място в къщата.  Вещерската бутилка разрушава негативните сили и злото, карфиците и иглите пронизват злото, виното го удавя, а розмаринът го прогонва далеч от дома ви.

  • Направете си или си купете предмет за дома, който да заредите с позитивна енергия. Може да е венец, картина, стауя - всичко, което може да изложите на показ. преди да го окачите или покажете, сложете предметът в кръг от сол. Разпръскайте сол по часовниковата стрелка, докато казвате:
Сол на земята, пази този дом, 
докато съм тук, докато ме няма, 
пази го и всичко в него
за доброто на всички, нека връзката започне
Такава е волята ми, с нея не наранявам
Чрез силата на Земята, така да бъде!

Така зареден, окачете предмета или го сложете там, където ще стои и ще пази дома ви.

Материалите за тази статия Принцесата почерпи от прекрасната книга на Скот Кънингам и Дейвид Харингтън - Магическото домакинство, както и от своя личен опит. Не се притеснявайте да използвате онези ритуали или амулети, които ви се струват най-близки - това означава, че те са вашите. Винаги може да си измислите и свои начини да защитите дома си, себе си и билзките ви. Важно е какво влагате в предмета, ритуала или амулета - винаги трябва да е позитивно, да не е насочено с омраза конкретно срещу някои и да не нарушава мира и баланса.




Няма коментари:

Публикуване на коментар