Намери приказка

вторник, 2 юли 2013 г.

ХАУЛИТ




 Хаулитът е изключително успокояващ камък, който носи търпение и засилва позитивните черти на характера. Хаулитът помага за добър сън, като успокоява съзнанието и е добро допълнение при лечението на инсомния. Емоционално ни кара да преодолеем ярост и гняв. Дори само едно парченце хаулит в джоба или като бижу, той попива вашата енергия на гнева или онази, насочена към вас.   
Физически хаулитът заздравява зъбите и костите. Подобрява калциевия баланс. Много добър камък за спокойствие в ежедневието. Намалява склонността към егоизъм, грубост и ги заменя с по-спокойно и балансирано отношение, което е по-толерантно и търпеливо. Медитирането с парче хаулит може да помогне в пътуването извън тялото и придобиване на знания за предишни животи. Сложен на третото око, хаулитът отваря за нас спомени за миналите ни животи.  
Макар карфиолът да не е нещо, което би ви хрумнало, когато си мислите за този камък, те имат общо. В естествения си вид, хаулитът се намира на гроздове, наподобяващи глава карфиол. Камъкът се оцветява много лесно и може да бъде използван като заместител на тюркоаз, лапис лазули или червен корал.  

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар