Намери приказка

вторник, 30 юли 2013 г.

ТЕКТИТ






Името тектит идва от гръцката дума за стопен.
Тектитът е вид естествено стъкло, химически и структурно уникален, създаден при сблъсъка на метеорит със земята. В този момент топлината е толкова голяма, че метеоритът и повърхността на земята се стопят от сблъсъка. А когато изстине, се получава смес от метеорит и земя. Повечето камъни от този вид са на стотици хиляди години.
Тектитът позволява да получаваме знание, охолство и разум, да учим уроци през пътешествията на живота ни. Балансира женското и мъжкото, Ин и Ян, дава прозрение, засилва енергийното поле. Стимулира предаването на мисли. Използва се за астрални пътувания, медитация и умствена комуникация, особено с нашето по-висше духовно Аз. Този камък ни помага да видим дълбоко в себе си и да израстнем духовно. Тектитът се използва за всички чакри, балансира всяка зона по различен начин и извлича най-доброто от всеки енергиен център. Тъй като засилва био полето, това го прави идеален камък за изчистване на аурата.  Помага да се отървем от ненужно преживяване, позволявайки на урока от това преживяване да остане фокус на духовния аспект от него.
Може да изглежда черен на цвят, но при по-задълбочен преглед, той е тъмнозлатисто, почти зеленикаво,  жълто. Тектитът елиминира негативната енергия, която ни отвлича от нашата цел. Засилва аурата ни, помагайки ни да сме здрави.  Помага да се лекуваме по-лесно и бързо, намалява треската, подобрява кръвообращението и помага за кожни проблеми. Ако имате тъмни кръгове под очите си, тектитът ще намали оцветяването.
Спите ли с тектит под възглавницата, той ще отблъсне всякакви същества, които ви тормозят през нощта. Носенето на тектит, докато извършвате духовна дейност, ще изтъни булото между измеренията.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар