Намери приказка

вторник, 16 юли 2013 г.

СОДАЛИТ






От древността содалитът е познат като камък на художниците, певците, скулпотрите и писателите, тъй като се смятало, че повишава вдъхновението, креативността и в съшото време – предпазва. Содалитът дава вътрешен мир и успокоява гневливите хора. Дръжте содалит в джоба си или във всяка стая на дома си, за да носи мир. 
Добър е при работа в групи, защото стимулира мисълта. Силно положителен камък за проблеми в комуникацията. Камък на истината, която носи въвв сяка комуникация. Може да помогне при спорове и неразбирателства, свързани с комуникация. Полезен е за честност на емоциите. Повишава интелигентността, знанието и подобрява ученето. Обединява логическото с духовното.
Содалитът е чудесен камък за намаляване на кръвното налягани, ако се носи постоянно. Положително влияние има над щитовидната жлеза, нервната система. Като балансира ендокринната система, засилва метаболизма. Намалява стреса и помага да се удължи физическата издръжливост.
За да извлечете ползите от този камък, трябва да го носите продължително. Трябва да се пречиства под течаща вода всяка седмица или когато стане мъглив и си промени цвета. След това трябва да се зареди в купа с вода с планински кристал.
Чудесен е за развиване на ясновидски заложби, медитация. За разлика от други камъни, този отваря вратата към ясновидството бавно и внимателно. Това позволява да приемем новото и различното по-лесно, отколкото ако е отворена внезапно.

На снимката: колие Сърцето от перлена синева - естествени перли, содалит, неръждаема стомана, сатен, 


Crimson Princess Jewelry


Няма коментари:

Публикуване на коментар