Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

Авантюрин



Авантюринът получава името си от италианската фраза “per aventura”, коятоозначава, че нещо се е случило случайно, чрез шанс. И точно асоциациите с шансаи късмета са най-чести за този камък.
Понякога е наричан „Камъка на рая”, защото зелените мувариации се използват за всякакъв вид болежки – психически, емоционални, физически. Зеленият авантюрин сеотразява добре на сърцето, помага за възстановяване, особено след сърдечниоперации или инфаркт. Заради връзката си със сърдечната чакра, този камък емного полезен за възстановяване след разбито сърце, любовна мъка, раздяла иразвод.
Използва се за възможности, късмет, финансово охолство,лечение, пречистване, за увеличаване на самочувствието, подобряване налидерските качества и създаването на креативност.
Камъкът е подходящ за медитации и при търсене наспокойствие. Успокоява тревожността, намалява паник атаките, регулира сърдечнияритъм. По време на медитация с този камък, той показва кое ни прави щастливи икое – нещастни. Засилва собствената ни мотивация и индивидуалност. Може дадонесе ясновидски сънища, отговори и да се види в бъдещето.
Авантюринът е идеален за предприемачи, моряци,пътешественици, бизнесмени и банкери. Притежателят на този камък ще откриесамоувереност и независимост. Не би трябвало да се носи повече от една фаза налуната, защото променя енергията си. Но след почивка, измиване с течаща вода –отново е готов за носене.
Древните тибетци слагали авантюрин вместо очи на статуитеси. Това символизирало повишаването на ясновидската сила. Много играещи хазартго използват за късметлийски камък. Наричан е също индийски нефрит, защотомного напомня за нефрита.
В Древна Гърция воините носели авантюрин, когато отивали навойна. Така се надявали да избегнат наранявания и смърт.
 Авантюринът може дабъде също оранжев, син, сив, жълт, кафяв, червен или лилав. Червеният авантюринпомага за креативността и е камък на възможностите. Синият повишава виталносттави. Жълтият носи емоционален баланс.

На снимката: колие Сърцето на корсара, Crimson Princess Jewelry

Няма коментари:

Публикуване на коментар