Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ



Гръцкият философ Теофраст дава името на този кристал, идващо отгръцката дума “crystallos” – ледени формации, създавани дълго време отогромното напрежение на глетчерите. Омир в своята Илиада използва същия термин.Плиний пише: „Кристалът се формира под влияние на силен студ”. Чак презседемнайсти век известният ирландски физик Робърт Бойл най-накрая дефинира планинския кристал като минерал.Ацтеките и маите направили черепи от планински кристал за ритуални проклятиянад враговете им.  Древните римляни гоизползвали за направата на бижута, печати и вази. Древните гърци вярвали, чебоговете пиели амброзия и нектар от кристални бокали. Гърците използваликристалите, за да запалят олимпийския огън. От далечното минало са използваликристални топки за медитация. Планинският кристал е символ на целомъдрие,чистота на мислите, срамежливост. Според астролозите, планинският кристал екамък на Луната и Меркурий. Препоръчва се на студенти по време на сесии иизпити. Като амулет на пръстен, планинският кристал пази от настинки.
Планинският кристал пази приносителя си от лоши сънища,премахва стрес, намалява главоболие и сваля температура. Помага при лечение набезсъние – просто трябва да се сложи парче кристал под възглавницата. Пиенетоот кристална чаша защитава от зъбобол. Лекува също инфекции на дихателнитепътища.
Древните гърци вярват, че боговете няма да откажат помощ на човек, койтодойде в храма им с планински кристал в ръце. Това е камъка на ясновидците иучените. Засилва паметта, подобрява речта и мисловните процеси, помага да серазкрият тайни. Водата придобива лечебни свойства в досег до планински кристал.Камъкът намалява кожната реакция след ужилвания от насекоми и изгаряния,подобрява храносмилането.
            Китайците смятали, чеутолява жаждата, ако се сложи парче кристал в устата. Този камък връща загубенапамет, решава проблеми, премаха негативни енергии и преоткрива способностите,които сме смятали за безвъзвратно загубени. Усилва молитвите и позитивната визуализация.Държи ни в близост до духовната ни страна и ни напомня, че природата ни едуховна, въпреки човешката ни форма на съществуване. Всяко духовно пътешествиеможе да се стимулира и амплифира чрез планински кристал.
Как да програмирате вашия кристал:
1.     Определете предварително какво ще искате от вашиякристал и го запишете.
2.     Обичайте вашия кристал; сложете го върху сърцето си,после на третото си око. Преди да го програмирате, се отпуснете, дишайтесъзнателно, ритмично и балансирано.
3.     Ще дойде момент, в който ще усетите, че сте готови. Повреме на издишването, предсставете си как вашите желания влизат в кристала. Вижте го заобиколен с божественасветлина.
4.     Постойте така за момент. Кристалът е настроен, кактосте искали.
Може да почистите кристала под течаща вода за 2-5мин. Ако има връх – насочете го надолу. Ако тъкмо сте купили вашия кристал –сложете го в морска вода за 24 часа, и след това под сладка течаща вода.Планинският кристал се зарежда на слънце за един или два часа.
Почистването с течаща вода важи за всеки закупенкамък, тъй като е насъбрал всякакви енергии, преди да стигне до вас. Затова несе притеснявайте да го измиете, стига това да не нарушава целостта на обковаму. В такъв случай може да използвате тамян – просто минете камъка през дима иси представете как се пречиства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар