Намери приказка

четвъртък, 20 юни 2013 г.

Камъните и тяхното влияние над представителите на зодия ВОДОЛЕЙ








Приятелски настроени, хуманитарно насочени, честни, лоялни и оригинални

За Водолеите промяната е единствения начин към прогрес и те прегръщат това с цялото си сърце. Политически реформатори, технологични иноватори и революционери. Те жадуват за независимост и свобода, воля, която не зависи от тясната система, разбира се, освен ако не е по тяхно желание.

Водолеите искат разбиране и щастие във всичко, което правят. Ако са конфронтирани или стресирани, те може да нападнат в отговор или просто да напуснат. Радостта е основна в характера на Водолея, както и свободата на тяхното въображение.

Водолеите обожават дебати, дискусии и колкото са по-напрегнати, толкова по-добре. Те са с отворено съзнание, толерантни и много щедри. Тяхната решителност, обаче, може да отчужди другите. Това нарушава способнотта на Водолеите да имат партньори и наистина да се сближат с някого.



Тюркоазът е доста ефективен в укротяването на настроенията на Водолеите и може да обуздае желанието им за нови неща,  да ги накара да оценят партньора си и реалността. Може също да помогне, ако човек е индиферентен, което се превръща в негативно качество за Водолеите.

Соколовото око е за осъзнаване – собственикът му вижда света с обновена яснота. Помага на Водолеите да се съсредоточат върху важните неща. Изостря възприятията им и им дава инфузия от енергия и свежест.

Флуоритът води Водолея към по-високи нива на разбиране. Засилва интелектуалното оценяване на истината и космическите идеи.

Малахитът е много важен за Водолеите. Носи подсъзнателни елементи, които са били само бегли идеи, надежди, планове, в пълната светлина на осъзнаването. Дава спирачка на безрасъдството.

Нефритът има древни култови асоциации. Свързва Водолея с традициите. Предлага му разбиране и оценяване на наследствената мъдрост. С успокоителния си ефект дава на Водолеите време за осмисляне.

Лунният камък свързва Водолеите със силите на природата. Дава им търпение и голяма чувствителност към околната среда. помага им да толерират по-бавната крачка на другите, на които им е трудно да следват техните непрестанни търсения на нови идеи.

Ониксът напомня на Водолея, че има и друг свят извън неговото въображение, който може да изследва и опитва. Спокойствието, което ониксът му дава и силните му вибразции може да му посочат пътя, по който трябва да върви.

Турмалинът е един от най-перфектните камъни на планетата. Неговото разнообразие от цветове окуражава Водолея да избягва безрасъдството и изкуственото поведение, предлага му здрава основа под краката му и мир.

Опалът помага фантазиите да се сбъднат, засилва креативността и спомага за осъществяването на идеите.

Аквамаринът е за постигане на единство и психологична интеграция. Медиира между желанието за свобода и нуждата за граници. С негова подкрепа Водолеят може да поддъра чувство за свобода насред ограничения и задръжки.

Лабрадоритът засилва интуицията на Водолея и му помага да осъзнае целите си. успокоява го и му дава вътрешен мир.

Амазонитът има също успокояващ ефект за Водолеите. Дава им жизненост и радост от живота.  Успешно укротява смените на настроения и засилва самоувереността.

Диамантът успява да помогне на другите да разберат въображението на Водолея и да го подкрепят.

Топазът води до самореализацията на Водолея, особено синият му вариант, който събужда креативността и способността да се актуализират идеи и проекти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар