Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

Лечебни и мистични свойства на: МАГНОЛИЯТА



Нейните цветове иматсвойства, които помагат в лечението на множество болести.
В началото на първи век китайските билкари използват кората и цветовете на магнолията за медицински цели. Налична в Мексико и Централна Америка, Хималаите на северен Китай, магнолията съдържамежду 6 и 12 листенца на цвета си. Кората на магнолията и цветовете се различават в своите качества и имат различен начин на приложение.
Основната функция на цветовете на магнолията е да облекчи дихателните инфекции. Разтвор, направен от тези цветове, помага в лечението на астма. Цветовете на магнолията също помагат и за храносмилателни проблеми. Световъртежът преминава, ако използвте екстракт от магнолия, който действа и като диуретик.
Масло от магнолия помага за възспирането на офталмия, а и подуване на ставите, понякога се използва и против косопад, или като антисептик за рани.
Сред мистичните свойства на магнолията са привличане на любов и лоялност, вярност.Тя намалява силата на пристрастяванията и обсесиите, особено тютюнопушенето.Помага за проблемии с кожата, възстановява силата след дълго боледуване. В Индия магнолията се използва с успокояващ и релаксиращ ефект. Листенцата на цветовоте й се смятат за афродизиак и се слагат в косите на момичетата, за да привличат любовници. Цветовете на магнолията трябва да се берат нощем, когато техният аромат е най-силен. Вдъхновява любов и красота, успокоява тревожните съзнания, овлажнява кожата. А ако сложите листа от магнолия под матрака си, вашият партньор ще ви бъде верен.
Това красиво растение вече се забелязва доста често и по нашите улици, не пропускайте да му се насладите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар