Намери приказка

вторник, 25 юни 2013 г.

КАРНЕОЛ







Има спор дали името на карнеола произлиза от латинската дума за плът или от латинската дума за череша. Древните египтяни го носели  като източник на непрекъснато обновление и жизненост. В египетската Книга на мъртвите се казва, че бил слаган в гробниците като магическа броня за живота след смъртта.

Карнеолът е халцедон, който има полупрозрачен червеникавооранжев цвят. Навремето се е смятало, че успокоява бурната кръв и гнева. Неговите различни нюанси на червеното са заради наличието на железен оксид.

Карнеолът помага да разберем себе си и засилва концетрацията. Помага също да превъзмогнем публичните сплетни по наш адрес. Повишава самооценката ни и действа много бързо, за да успеем в кариерата си. карнеолът стимулира креативността. Има пречистващ ефект и премахва отрицателните енергии, като ги замества с положителни. Така по-лесно намираме посока и ни помага да осъзнаем, че ние контролираме живота си. това е добър камък за хора, които имат чувството, че отиват наникъде.

Карнеолът балансира организационните и креативни способности, отваря врати. Носете този камък, за да попречите на други хора да прочетата мислите и съкровените ви желания или да се предпазите от тъмни сили, които се опитват да ви влязат в живота и съзнанието. 

Балансира храносмилането, успокоява менструални болки или болки при бременност, ако се сложи на лонната кост всеки ден за двадесет минути намалява болката. Той помага създаването на нови кръвни телца, а кървенето се повлиява положително от този камък. Използвал се е за лечение на незаздравяващи рани, ревматизъм, камъни в бъбреците.



Ако се носи на ръката, както в древен Египет, премахва гнева, ревността, завистта и омразата и ги заменя с мир и хармония. Предпазва от негативни мисли и може да се използва в заклинания, свързани с такива проблеми. по времето на Ренесанса този камък се е гравирал с образи на мечове и воини и така се е превръщал в защитен амулет за дома, за да го пази от светкавизи и бури.

Веднъж месечно трябва да се почиства под топла течаща вода и да се зарежда дълго на слънцето. Носете го в директен контакт с кожата. Несигурните в себе си намират сила с този камък, за да се справят с това. Повишава апетита.


На снимките: колие Креативно сърце - карнеол, кристали Swarovski, неръждаема стомана, сатен, Crimson Princess Jewelry

Няма коментари:

Публикуване на коментар