Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

Коралът и неговите качества




Когато си мислим за корал, не си мислим за камък, а симислим за морето, тъй като той е част от морето. Обаче, по един или друг начин,коралът се счита за камък, по-скоро скелета на морско същество. Виждаме кораликато декорации в аквариуми, но те имат много приложения, за които не знаем.
В миналото древните египтяни използвали корали. Те слагалипарченца от тях в гробниците, зщото смятали, че ще ги защитават от зли духове. Втехните вярвания коралът съдържал божествена кръв, давайки му силата да гипази.
Гърците вярвали, че коралът се появил след като Персейпосякъл Медуза и кръвта потекла до дъното на морето, създавайки коралите.
Органичният произход на корала ни помага да се свързваме сприродата и нейните чудеса. Ако имате нужда от помощ с емоциите, коралът помагада ги успокоите и да получите мир. Помага с интуицията, креативността,въображението, визуализацията. Дори е добър атрибут за свързване с Древните насвета, за да получим знания, от които имаме нужда.
Много камъни и кристали помагат в лечението и медитацията.Коралът с тъмночервен цвят се използва за стимулиране на кръвния поток.Камъните с по-розов цвят са добри за сърцето и носят хармония. Има червенобели,които спомагат за лечението на нервни болести и анемия. Засилваткръвообращението и костите.
Коралът е наричан „градината на морето”, а древните вярвали,че Марс е съставен от червен корал. Слагането на парче корал в дома носи късметна живущите там. Коралът е красива декорация с розовите си, червени илиоранжеви клонки. Фермерите в Средновековието вярвали, че корал в полето носидобра реколта, а в това има резон, тъй като коралите са като цветя в градина. Повреме на медитация подпомага виденията, а ако се даде на болен човек, презнощта той ще сънува магически сънища за своето възстановяване.
Древните вярвали, че Марс е съставен от червен корал. Ведическатаастрология е различна от западната астрология. Ведическата астрология е с 23градуса разлика. Това означава, че обикновено планетата е в знака преди този отЗападната астрология – т.е. Водолей вместо Риби. За хората с асцендент Овентъмночервен корал е много полезен. Ще донесе здраве, кураж, добро име и слава.Също е подходящ за тези, чиито асцендент е Рак, на които носи късмет, доброиме, слава, чест, успех и деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар