Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

Символи: КРИЛА




Като цяло, крилете винаги са асоциирани със сила, свобода,скорост. Много често, в митовете, се налага крилете да бъдат заслужени отбъдещия им приносител. Но в нашия случай, ще говорим за различни крилатисъщества и тяхното значение.
Крилати коне: Познати като птерипипи (от гръцикте думи за„крилат” и  „кон”). Пегас е птерпип, и токакъв прекрасен екземпляр. Символичното значение на коня е наситено с тематиказа сила и движение. Само конят носи архетипни теми за стабилност, високиидеали. Те, обикновено, оживяват, когато добавим и криле на коня. Пегасът есимвол на стремеж към велики височини и постижения.
Крилати лъвове: В алхимията лъвът е символ на златото.Алхимиците отбелязват с лъв момент, когато определен магическа или духовна целе постигната, или ще бъде постигната. Противно, орлите в алхимичните текстовеса символ на начало на даден процес. Така че, когато видим крилати лъвове –комбинация от лъв и орел, е знак за комбинация между начало и край, факт ипотенциал, търсене и постигнато. Грифоните се смятат за вариант на крилатителъвове. Обикновено са представени като пазители на свещени места. Най-често –гробници, защитавайки древните души на умрелите. Грифоните, които пазят душитена починалите едновременно почитат това, което е било, и това, което ще бъде (всмисъла на прераждането).
Крилати змии и дракони:
При змиите, както при лъвовете и конете, също има елемент надвойнственост. Уреус (египетска кобра, асоциирана с бог Ра, често поставяна накороните на фараоните и боговете), е символ на върховното управление и власттада даваш и да отнемаж живот.
Крилатата змия еволюира в дракон през годините и чрезномадските легенди в страните. Споделя подобен символизъм като змията – сила,живот, власт, контрол, но и малко магия. Крилатите змии и дракони са парадокс – от една страна влечуги, коитопълзят по корем върху Земята, но с крила, от друга страна, те са същества набезкрайното небе.  
Крилати хора:
Ангелите, разбира се, са друг пример за крилато същество. Теса божествената връзка. Пратеници със способност да се придвижват свободномежду двата свята. Те са изобразявани с човешка форма, поради тази причина сесмята, че силно ги вълнуват човешките интереси. Надарени са с магия и летят, теса божествени същества. Отново двойнствен символизъм – земята и небесата.
Гаргоилите се смятат за хора, които са се отдали на първичните си страсти ижелания – алчност, похот и други греховни аспекти на човешката природа. Те санещо като антитеза на ангелите. Техните крила са символ на способността да сепревъзмогват тези осакатяващи фасети на характера. Те са говорители на човешкияпотенциал. Всички имаме криле и наследяваме възможността да се носим над и подпримитивните, субстандартните тенденции. Гаргоилите ни напомнят, че нашитеусловия не определят нашата божественост.
Крилете в сънищата: ако сънувате криле, ясно е, че искате дасе издигнете над някакво предизвикателство. Крилатите животни в сънищата сазнак да превъзмогнем първичните, животинските качества. Също може да означаважеланието на вътрешното ни аз да избяга от нежелани, примитивни, условия наживот.
Сънуването само на крила, може да означава, че е време дапоработите на вътрешния си „пейзаж”, да се издигнете до нови нива на духовност.А може и да е знак, че е време да направите едно пролетно почистване насъзнанието си – да премахнете мислите-боклуци и да изясните мисълта си заситуация, която ви притеснява.
Сънуването на ангели може да е божествено съобщение.Присъствието на ангели в сънищата е зов да внимавате със средата си и даизвлечете повече информация от нея. Съобщения за събуждане и внимание.

 На снимката: колие Сърцето на пурпурния ангел, Crimson Princess Jewelry


Няма коментари:

Публикуване на коментар