Намери приказка

неделя, 23 юни 2013 г.

СУПЕР ЛУНА




Днес, 23.06.2013г, към 14.30 часа ще изгрее Супер луната. Тогава луната ще достигне своя перигей, т.е. ще бъде най-близо до Земята. Луната, по принцип, достига перигей веднъж месечно, понякога два пъти. Но този път нещата са много по-различни, отколкото си мислите. Половин час след приближаването на луната до земята в своя перигрей, тя ще стане официално пълна. Това ще доведе до най-голямата пълна луна тази година, небесно явление, определяно като Супер луна. Това ще доведе до осезателно по-големи океански приливи и отливи. Те няма да съвпадат със Суперлуната, аще са в рамките на няколко дни преди и след това.

Луната в своя видим изгрев довечера и в своя залез утре сутрин ще изглежда толкова голяма, че сякаш ще можем да я докоснем. По-голяма от тази луна ще бъде на 28 септември 2015 година.

Сега, скъпи луноманиаци, е моментът да се подготвите за едно яко виене по луната. Извадете вълчото в себе си, прочетете Кърваво обещание, и се оставете на магичния момент да ви обладае. Особено с изгрева на луната на фона на съзвездието Стрелец. Това ще стане в 21.02 часа за София, супер луната ще е приключила, но с невъоръжено око няма да забележите разликата, така че не пропускайте шанса да се насладите.

Според астрономите, явлението не оказва никакво емоционално, здравословно или психологическо влияние върху нас. Според Принцесата, сънищата тези дни си ги биваше определено!

Няма коментари:

Публикуване на коментар