Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

Влияние на камъните върху представителите на зодия ДЕВА





Срамежливи, педантични, надеждни, практични
Девите обичат реда. Планират, анализират, наблюдават и организират – това гоима във всичко, което правят. Те планират и работят за постигането на целитеси, дори и личните. Наример, ако Девите искат ваканция някъде, ще планираткакви средства ще спечелят дотогава и колко да спестят от тях. Те планиратпътуването в детайли, колко време ще им трябва, за да си позволят тазиваканция, и как максимално да оптимизират багажа си. Не е стресиращо за тях дапланират всеки детайл, стресиращо е да не го планират. Докато понякга обичатспонтанността, добре подредени задачи и структура са желателни за тяхнатанаслада.
Систематизират и подреждат всички неща, дори семейството си. Внимателнопланират добруването на близките си. Те няма да пренебрегнат силно развитото сичувство за задължение, отговорност и дълг, дори и да им причини болка илистрадание. Девите са прекрасни членове на семейството и допринасят много заобщите усилия, дори и да имат вина понякога.
Девите правят понякога нещата твърде буквално, така че – ако са обещалинещо, то очаквайте да се случи. Тяхното чувство за хумор малко се нарушава отбуквалността им, но наистина се наслаждават на играта на думи и шеги. Девите сапословични с тихите си желания и команди, очаквайки нуждите им да бъдатзадоволение без да изказват на глас какво искат.
Докато Девите са потайни и трудни за опознаване, веднъж спечелили ги, щеоткриете, че са безценно съкровище. Те са лоялни и истински приятели, които щеминат с вас през огън и лед.
А сега и камъните, които им влияят добре:
Тигровото око води девите далеч от прекалено структуризирани дейности иолекотява товара на ежедневието. Намалява нуждата от сигурност и спиранепрестанното им съмнение във самите тях, което цели да срещне очакванията надругите. Помага им да бъдат по-малко перфекционисти, да са по-осъзнати вчувствата си и ги мотивира да се отворят без страх.
Ясписът насърчава срамежливостта и самоконтрола, засилва чувството зареалност и връзка със земята. Жълтият яспис дава острота на съзнанието,червеният яспис – вътрешна хармония, физическа сила.
Карнеолът засилва идеализма и осъзнаването на социалните проблеми.Подпомага Девите в техните цели да помагат на другите и им дава силата, за даго сторят. Червеният карнеол символизира активността и дава енергия. Всичкиформи на карнеола карат Девите да изпитват удоволствие от живота, което иматнавика да губят. Подсилва техните по начало непоколебими характери и им дава искрата,нужна за нови начинания.
Хематитът помага да устояват трудните времена, голяма загуба, разочарованияв кариерата и силен стрес. Металносребристият му блясък подхранва тялото идушата в моменти на беди.
Нефритът им осигурява здраве и жизненост. Дълбокият му зелен цвят засилвапотока на енергия между чакрите и освобождава блокажтие н телесни течности.Засилва имунната система и позволява обърканите емоции да изчезнат.
Лапис Лазули държи Девите далече от прекалената срамежливост и самоконтрол.Това е камък на силата и благородничеството и може да лекува тялото, духа иума. Насочва погледа на Девите навътре, към източника на цялата сила и лечение.
Содалитът има много голяма сила. Неговият дълбок син цвят представлявадуховната сила. Служи, за да се свързват материалните и духовните светове.Повишва вътрешното осъзнаване на Девите и помага за неговия израз вежедневието.
Опалът помага на Девите да оценяват голямото разнообразие в живота и да сеотварят за сферите на действие, които изглеждат затворени за техя. По тозиначин, те стават по-спонтанни.
Рубинът позволява енергията да запулсира отново, когато на Девите им липсвасилата да продължат напред. Червеното му сияние стимулира чакрите.
Азуритът дава мъдрост и истина на душата. Помага на Девите да превъзмогнатпреекспонираната си нужда за ред и да приемат своята романтична и духовнастрана.
Цитринът е камъка на самочувствието и индивидуалността. Винаги е бил смятанза талисман и особено късметлийски, за всички, които имат ясно изразени цели вживота или амбициозни планове, а също и нужда от време и енергия, за да гиизпълнят. Във време на объркване и разстроени мисли – този камък носиободряваща енергия.
Златистият топаз винаги е бил камък на мъдростта и защитата. Дава на Девитекураж и постоянство, за да изпълнят плановете си. Следи да работят честно, зада постигнат целите си. Това е и камъка на самореализацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар