Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

Символи: СЬОМГА




Решителност, кураж,страст, трудолюбие, семейни връзки, трънсформация, целеустременост, интуиция,инстинкт.
Духът на сьомгатаноси много могъщи символи в себе си. Ако ни посети, трябва много внимателно дапреценим обстоятелствата около това, за да отсеем ясно пречките, пред които смесе изправили в момента.
Тотемът на сьомгатаноси посланието, че най-ценните неща в живота се постигат с борба. Дори и дасте в най-жестоката битка в живота си – не се предавайте, независимо колконевъзможна ви изглежда победата, защото мечтите са наблизо. Най-голямасъпротива срещаме точно преди да успеем.
Ако усещате натискот приятелите си и обществото? Игнорирайте го. Докато често виждаме сьомгата даплува срещу течението в големи групи, тя всъщност е единак – всяка риба е самаза себе си.
Усещате ли животаси в задъднена улица, от която няма изход? Сьомгата преминава през няколкотрансформации в живота си, а ако се чувствате загубени, може би простосегашната ви форма е вече с изтекъл срок и трябва да се преобразите.
Игнорирате лисемейството си? Противно на всякаква логика, сьомгата обикновено се връща точнотам, където се е родила, за да продължи цикъла на живота. Този силен инстинкт ев основата на символизма на сьомгата. Не игнорирайте корените си, свържете се систорията си и заздравете връзката с вашите близки хора.
Тотемът на сьомгатасимволизира охолство, просперитет и обновление. Хиляди години сьомгата еосновен източник на храна за индианците от северозападния бряг. Затова тя е ивисоко почитана от тях. Някои смятат, че сьомгата са безсмъртни хора, коитоживеят дълбоко под океана. През пролетта тези безсмъртни се маскираткато сьомга и се предлагат като храна на другите. След като се изяде сьомгата,индианците връщали целия скелет на рибата обратно във водата, вярвайки, чедухът ще се надигне отново и ще се превърне пак в хората сьомги.
Келтите смятатсьомгата за едно от най-мъдрите и най-древните животни. Тази риба е вдъхновиламного легенди в Уелс, Ирландия и Шотландия. Рибите, особено сьомгата, сесвързват с мъдрост и знание. Сьмогата често е изобразявана с лешник в уста,което се смята за знанието и мъдростта, които рибата придобива, когато ядеядки. Хората, които ядат тази риба, придобиват същите качества, откъдето можеби идва идеята, че рибата е храна за мозъка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар