Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

Митове и факти за бижутата: РОЗОВ КВАРЦ




Римляние смятали розовия кварц за много силен лечебен камък.Те го използвали и за правенето на печати като знак за собственост. Древнитеегиптяни смятали, че този камък забавя процеса на стареене.
Розовият кварц се смята за камъкът на любовта и красотата.Също и за брачен камък. Вярва се, че розовият кварц помага за прошка и лекувавзаимоотношенията между хората. Според древни текстове, хората, които искат дапривлекат любов в живота си, трябва да носят розов кварц във формата на сърце.
Смята се, че розовият кварц освежава кожата и предпазва отбръчки. Ако сложите парче под възглавницата си, ще запази вашето младежкоизлъчване. Ако си измиете лицето с вода, в която е стоял розов кварц, бръчкитеви ще избледнеят.
Розовият кварц има и лечебни действия, които включватпонижаване на кръвното налягане, отблъскване на пристъпи на депресия,възстановяване на клетките, лекуване на изгаряния, мазоли, главоболия. Защитаваот радиация и е добър камък, за онези, които стоят дълго време пред компютъра.
Вярва се, че розовият кварц също е добро средство за свалянена излишните килограми. Той също носи мир и спокойствие, помага за балансиранена емоциите. Носенето на розов кварц повишава самочувствието и окуражва любовтакъм самите нас, но не нарцистичната любов, както и любовта към другите.
Този камък е най-познат с магическите си свойства запривличане на любов. Често се нарича „камъкът на сърцето” и носещите го саотворени към любовта във всичките й форми.
Камъкът се използва в някои случаи, за да помогне наумиращите да преминат по-лесно в отвъдното. Помага на приносителя си да сиспомня добре сънищата си, да постига желан край в тях. Някои родители гоизползват, за да успокоят разстроените си деца. Когато се чувствате тъжни,самотни или физически зле, може да подържите розов кварц, за да генериратечувството, че сте обичани и че се грижат за вас.
Легендата разказва, че Купидон и/или Ерос донесли розовиякварц на земята с надеждата, че ще разпръсне любов, топлина и страст. Друг митспоменава, че Арес нападнал Адонис, Афродита се опитала да му помогне. По пътясе закачила за бодлив храст, а когато най-сетне пристигнала, било твърде късно– Адонис бил мъртъв. Тяхната кръв се сляла и белият кварц в района се оцветил врозово. Зевс съжалил двойката и всяка година съживявал Адонис за 6 месеца.

На снимката: Колие Сърцето на новолунието, Crimson Princess Jewelry

Няма коментари:

Публикуване на коментар