Намери приказка

сряда, 12 юни 2013 г.

Символи: ВЪЛК




За да разберем тотемния символ на вълка, трябва първо даразберем сърцето на вълка. А това отнема време, защото Вълкът се налага даизтърпи множество грешни стереотипи, недоразумения и грешни разбирания. Ненапълно олицетволение на ужаса и свирепостта, Вълкът е същество с голямочувство за лоялност и сила. Друго грешно разбиране е това за вълка единак.Напротив, вълкът е всъщност социално животно, приятелски настроено. Вълкът естрахотен комуникатор. Използвайки докосване, движения на тялото, зрителенконтакт, както и много звукови изражения, вълкът прави така, че да бъдеразбран. Онези, които имат вълк за тотемно животно, са същите. Те могат да сеизразяват гласно или с тялото си. Те са естествено красноречиви, а имат и лекажилка на писатели в кръвта си. Други символични атрибути на вълка саинтелигентност, хитрост, комуникативност, приятелски настроени, лоялност,щедрост и състрадание. Символът на вълка принадлежи на онези, които истинскиразбират смисъла на страстта, която принадлежи на това благородно животно.Вълкът е олицетворение на дълбоката вяра и прозорливостта.
В историята, тотемът на Вълка присъства при основателите наРим – Рем и Ромул. Легендата разказва, че двамата братя основатели са отгледании закърмени от вълчица.
В Скандинавската митология, Вълкът е символ на победата, когато е язден от бог Один и Валкириите набойното поле.
Като келтски символ, Вълкът е източник на лунната светлина.Келтите вярват, че Вълкът ловува слънцето и го изяжда всяка вечер, за да можелуната да се появи.
В Азия, Вълкът пази вратите към небесните царства. Вълкът сесмята за един от предтечите на Чингис Хан.
Когато той ни се появява, като символ в живота, Вълкът никара да се зададем следните въпроси:
Смятате ли да преминете през различна форма на обучение?
Истински приятел ли сте? А вашите приятели истински приятелили са?
Общувате ли искрено с другите?
Лоялни ли сте към себе си?
Използвате ли стратегии и планирате ли как точно дапостигнете целите си?
Прекарвате ли достатъчно време със себе си, приятелите си исемейството си?
Добре е да отговорите на тези въпроси. В повечето случаи втях ще откриете отговор на нещо, което ви измъчва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар